ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Συγχωροχάρτι" στον Στρος Καν- Πλήρης αθώωση από τις κατηγορίες

17:29 - 12 Ιουν 2015 | Ειδήσεις
"Συγχωροχάρτι" στον Στρος Καν- Πλήρης αθώωση από τις κατηγορίες
Πλήρης αθώωση για τον "πρώην Δον Ζουάν" του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο οποίος απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες περί μαστροπείας.

Τα νέα δεν ήταν ευχάριστα μόνο για τον Στρος Καν αλλά και όλους τους κατηγορουμένους της υπόθεσης «Κάρλτον», αφού όλοι πλην ενός, αθωώθηκαν. Όπως απεφάνθη το δικαστήριο της Λιλ , ο Ντομινίκ Στρος Καν συμμετείχε μεν σε όργια, ωστόσο δεν τα διοργάνωνε αυτός.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Φεβρουαρίου, ο εισαγγελέας της Λιλ είχε ζητήσει την απαλλαγή του Ντομινίκ από αυτή την κατηγορία.

Κατά τη διάρκεια της τότε απολογίας του, ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είχε επισημάνει: «Κατά τη διάρκεια των ακροάσεων, είναι η πρώτη φορά σε αυτή τη δίκη που μπορώ να εκφραστώ και νιώθω ότι ακούγομαι».

Υπενθυμίζεται ότι, η «υπόθεση Κάρλτον» πήρε το όνομά της από ένα ξενοδοχείο στη Λιλ και αφορά στα «ροζ» πάρτι, στα οποία κατηγορείται ότι συμμετείχε ο Στρος-Καν.

Ο ίδιος, πάντως, είχε υποστηρίξει πως, ναι μεν συμμετείχε σε πάρτι ομαδικού σεξ, αλλά δεν γνώριζε ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν σε αυτά ήταν πόρνες.

Ο Στρος - Καν ενεπλάκη σε αυτήν την υπόθεση το 2011 ύστερα από καταγγελίες ιερόδουλων. Μαζί με τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ κατηγορούνταν άλλα 13 άτομα: από μικροεπιχειρηματίες, έναν ξενοδόχο, έναν ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας κι έναν δικηγόρο μέχρι τον επονομαζόμενο «Ντοντό ο Νταβατζής», έναν ιδιοκτήτη οίκου ανοχής, που έχει στο ενεργητικό του καταδίκες.

Εκτός από τον Στρος Καν και ο «Ντοντό ο νταβατζής» (κατά κόσμον Ντομινίκ Αλντερβάιρελντ), Γάλλος υπήκοος με επιχειρήσεις στο Βέλγιο, αθωώθηκε.

Αντιθέτως, ο 70χρονος υπεύθυνος του ξενοδοχείου «Κάρλτον», Ρενέ Κοζφέρ, ο οποίος κατηγορείτο για συνεργασία με τον «Ντοντό» για την παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών σε επιχειρηματίες, καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή.

Τα γαλλικά ΜΜΕ διερωτώνται αν, τώρα που ο Ντομινίκ απηλλάγη των ροζ κατηγοριών θα επιστρέψει στην πολιτική αρένα της Γαλλίας επισημαίνοντας πως , το 2017 θα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να επιστρέψει δριμύτερος στην πολιτική σκηνή διεκδικώντας το προεδρικό χρίσμα με τους Σοσιαλιστές , το κυβερνών κόμμα που πνέει τα λοίσθια...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.