ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Nike στο μικροσκόπιο του FBI για περίπτωση διαφθοράς

13:00 - 13 Ιουν 2015 | Ειδήσεις
Η Nike στο μικροσκόπιο του FBI για περίπτωση διαφθοράς
Έρευνα σχετικά με πληρωμές που φέρεται να έκανε η Nike Inc στο πλαίσιο μιας συμφωνίας χορηγίας που είχε συνάψει το 1996 με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας διεξάγουν οι αμερικανικές αρχές, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν υπάρχουν αποδείξεις ότι παραβιάστηκε ο νόμος.

Όπως υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, η εταιρεία ενεπλάκη στο σκάνδαλο διαφθοράς το οποίο συντάραξε τη FIFA αφότου σε μια από τις διώξεις που ασκήθηκαν αναφέρθηκε ότι προχώρησε σε δωροδοκίες για να κλείσει τη συμφωνία στη Βραζιλία το 1996.

Σύμφωνα με την αμερικανική δικαιοσύνη, το 1996 η «Εταιρεία Αθλητικών Ειδών Α» συμφώνησε να καταβάλει 40 εκατομμύρια δολάρια σε «δαπάνες μάρκετινγκ», ένα ποσό που δεν συμπεριλαμβανόταν στην αρχική συμφωνία με τη CBF· το ποσό μεταφέρθηκε στον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε στην Ελβετία ένας συνεργάτης της βραζιλιάνικης εταιρείας αθλητικού μάρκετινγκ Traffic.

Η εταιρεία αυτή είναι πράγματι η Nike, καταλήγει η WSJ, επικαλούμενη πηγές ενήμερες για την υπόθεση.

Μέχρι στιγμής κανείς από τους επίσημα εμπλεκομένους δεν έχει βγει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το δημοσίευμα, καθώς εκπρόσωπος του FBI αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, κανείς εκπρόσωπος της Nike δεν ήταν διαθέσιμος να το σχολιάσει όπως και κανένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:17 - 13 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.