ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λόγια αλήθειας από τον Βέλγο ΥΠΟΙΚ;

14:57 - 15 Ιουν 2015 | Ειδήσεις
Λόγια αλήθειας από τον Βέλγο ΥΠΟΙΚ;
Τα τελευταία λεπτά, μια σειρά δηλώσεων του Βέλγου ΥΠΟΙΚ, Overtveldt, κάνουν το γύρο των επικεφαλίδων στα Μέσα Ενημέρωσης.

Ο Βέλγος ΥΠΟΙΚ έχει πει δυο πολύ χαρακτηριστικές δηλώσεις που πραγματικά πιθανότατα να αποκαλύπτουν και το λόγο για τον οποίο οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται τόσο «δυσκίνητοι» στο να υποχωρήσουν έστω και λίγο.

Οι δηλώσεις Overtveldt έχουν ως εξής: «Αν αλλάξουμε το πρόγραμμα της Ελλάδας τότε και οι άλλες χώρες θα απαιτήσουν αλλαγή των δικών τους προγραμμάτων. Αν η ΕΕ αλλάξει το ελληνικό πρόγραμμα θα χαθεί η αξιοπιστία της και άλλες ριζοσπαστικές ομάδες (κόμματα) θα αποκτήσουν θάρρος και θα κυριαρχήσουν».

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν τελικά οι Ευρωπαίοι στην προσπάθειά τους να προστατέψουν την αξιοπιστία τους και να αποτέψουν κι άλλες χώρες από το να εγείρουν αντίσταση, θα επιμείνει στο να καλύπτει τις όποιες λανθασμένες (εκ του αποτελέσματος) αποφάσεις της.

Επιπλέον, ένα ακόμα ερώτημα που προκύπτει είναι αν οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι το πρόγραμμα που έχουν επιβάλλει είναι αποτελεσματικό, γιατί φοβούνται ότι θα υπάρξει ξεσηκωμός από άλλες χώρες;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.