ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η βία παγκοσμίως κοστίζει όσο οι οικονομίες 5 μεγάλων χωρών

15:52 - 17 Ιουν 2015 | Ειδήσεις
Η βία παγκοσμίως κοστίζει όσο οι οικονομίες 5 μεγάλων χωρών
Σύμφωνα με έκθεση για την παγκόσμια ασφάλεια, η βία σε ολόκληρο τον κόσμο, εκτός από ανθρώπινες ζωές, το 2014 "κόστισε" σε χρήματα 14,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, ποσό- ρεκόρ και πρακτικά ίσο με το μέγεθος των οικονομιών της Βραζιλίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου μαζί...

Όπως προκύπτει από σχετική έρευνα Ινστιτούτου για την Οικονομία και την Ειρήνη (IEP), με έδρα την Αυστραλία, ο χάσμα ανάμεσα στις λιγότερο και στις περισσότερο ειρηνικές περιοχές του κόσμου έχει βαθύνει με πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής να βυθίζονται σε αυξανόμενη βία.

Η Συρία κατατάσσεται ως η λιγότερο ειρηνική χώρα στην έκθεση Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης 2015, ενώ στη Λιβύη καταγράφηκε η σοβαρότερη επιδείνωση της κατάστασης στον τομέα αυτόν. Η Ισλανδία παραμένει η πιο ειρηνική χώρα.

"Το κόστος της βίας έχει εν πολλοίς συνδεθεί με την αύξηση των θανάτων σε εμπόλεμες περιοχές, τις συνεχιζόμενες οικονομικές συνέπειες από τις συγκρούσεις στις χώρες αυτές και το αυξημένο κόστος που συνδέεται με τους εκτοπισμένους", δήλωσε ο ιδρυτής του IEP Στιβ Κιλελέα στο Ίδρυμα Τόμσον Ρόιτερς σε τηλεφωνική του συνέντευξη από το Λονδίνο.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.