ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χέλε Σμιτ: Κέρδισε τον… Ομπάμα, έχασε τις εκλογές

13:34 - 19 Ιουν 2015 | Ειδήσεις
Χέλε Σμιτ: Κέρδισε τον… Ομπάμα, έχασε τις εκλογές
Το «ξανθό αντικείμενο του πόθου» αποχαιρετούν από την πολιτική σκηνή οι Δανοί πολίτες.

Η κεντροδεξιά συμμαχία του Λαρς Λόκε Ράσμουσεν έβαλε στο περιθώριο χτες την πανέμορφη Χέλε Τόρνινγκ Σμιτ που κατάφερε να «ξελογιάσει» ακόμα και τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα στην κηδεία του Νέλσον Μαντέλα, βγάζοντας την περίφημη «selfie» κι εκνευρίζοντας την «Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ».

Η πρωθυπουργός της Δανίας Χέλε Θόρνινγκ-Σμιτ αποδέχτηκε την ήττα της μετά από τις βουλευτικές εκλογές που ανέδειξε ως νικητή την κεντροδεξιά συμμαχία του Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, και παραιτήθηκε από το κόμμα της.

«Δεν κερδίσαμε τις εκλογές, και ηττηθήκαμε στην γραμμή του τερματισμού», είπε η Θόρνινγκ-Σμιτ, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας, προσθέτοντας, «ηγεσία σημαίνει να αποχωρήσεις τη σωστή στιγμή, και αυτή η στιγμή ήρθε».

Το κρατικό δίκτυο ενημέρωσης DR μετέδωσε ότι η αντιπολίτευση, που περιλαμβάνει τους Φιλελεύθερους (Venstre) του Ράσμουσεν και το λαϊκίστικο δεξιό Δανικό Λαϊκό Κόμμα (DF), κέρδισε 90 έδρες στη Βουλή, έναντι 85 εδρών που κέρδισε η κεντροαριστερή συμμαχία με επικεφαλής την Τόρνινγκ-Σμιτ.

Οι ψήφοι που υπολείπονται της τελικής καταμέτρηση ανήκουν στις πρώην αποικίες της Γροιλανδίας και τις Νήσους Φερόες, και δίνουν συνολικά τέσσερις έδρες.

selfi obama smidt

selfi obama smidt2

Τελευταία τροποποίηση στις 13:43 - 19 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.