ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Αύξηση των μέτρων ασφαλείας ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές

08:51 - 17 Ιουλ 2015 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Αύξηση των μέτρων ασφαλείας ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές
Σε αύξηση των μέτρων ασφαλείας προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές για προληπτικούς λόγους, μετά τον θάνατο τεσσάρων πεζοναυτών κατά τη διάρκεια δύο ενόπλων επιθέσεων στην πόλη Τσατανούγκα του Τενεσί.

Οι τέσσερις πεζοναύτες σκοτώθηκαν από πυρά σε ένα κέντρο εφοδιασμού του Πολεμικού Ναυτικού στην πόλη ενώ παράλληλα νεκρός κείτεται και ο ίδιος ο δράστης. Ακόμα ένας πεζοναύτης τραυματίστηκε από πυρά σε κέντρο νεοσύλλεκτων του στρατού που βρίσκονταν κοντά στην περιοχή.

Μετά την ταυτοποίηση των τεσσάρων νεκρών το Πεντάγωνο ανακοινώνει πως θα δημοσιευτούν τα ονόματα των πεζοναυτών αφού πρώτα  ενημερωθούν οι συγγενείς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του FBI και του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας ο δράστης ονομαζόταν Μοχάμεντ Γιούσεφ Αμπντουλαζίζ και ήταν 24 ετών. Ιδιαίτερα εξετάζεται το γεγονός ο δράστης και οι επιθέσεις να είχαν άμεση σχέση με τις δράσεις του Ισλαμικού κράτους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και ο υπουργός Άμυνας, Ας Κάρτερ εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των νεκρών πεζοναυτών ενώ παράλληλα καταδίκασαν την πράξη του δράστη ως «παράλογη πράξη βίας» και «απεχθές έγκλημα».

Ωστόσο, όπως ανέφεραν οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ, ο ένοπλος που σκότωσε τέσσερις πεζοναύτες την Πέμπτη στο Τενεσί δεν είχε γνωστές διασυνδέσεις με την τρομοκρατία.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:24 - 17 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.