ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Μονομερή απόσχιση επιζητούν οι Καταλανοί

09:36 - 21 Ιουλ 2015 | Ειδήσεις
Ισπανία: Μονομερή απόσχιση επιζητούν οι Καταλανοί
Την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης εντός 18 μηνών καθώς και την ίδρυση θεσμών επιδιώκουν οι Καταλανοί αυτονομιστές, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για τη διεξαγωγή δεσμευτικού δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής εντός του 2016. 

Την μονομερή ανεξαρτητοποίηση τους δηλώνουν οι Καταλανοί αυτονομιστές  αν η Μαδρίτη επιχειρήσει να εμποδίσει τη διαδικασία απόσχισης της Καταλονίας στην οποία προσβλέπουν σε περίπτωση επιτυχίας τους στις περιφερειακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

 «Αν, στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, το ισπανικό κράτος μέσω των πολιτικών ή νομικών του αποφάσεων εμποδίσει την αυτόνομη κυβέρνηση της Καταλονίας ή το κοινοβούλιο της Καταλονίας, θα προχωρήσουμε στην ανακήρυξη της ανεξαρτησίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ραούλ Ρομέβα, πρώην ευρωβουλευτής και ένα σημαντικό πρόσωπο στον κυβερνητικό συνασπισμό της Καταλονίας στον οποίο μετέχουν το κεντροδεξιό κόμμα CDC και το αριστερό ERC.

Παρ’ όλα αυτά ο  ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ξεκαθαρίζει την Πέμπτή «ότι δεν θα υπάρξει ανεξαρτησία για την Καταλονία»

Τελευταία τροποποίηση στις 10:42 - 21 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.