ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πενήντα νεκροί στη Νιγηρία και το Καμερούν σε χθεσινές επιθέσεις

08:39 - 23 Ιουλ 2015 | Ειδήσεις
Πενήντα νεκροί στη Νιγηρία και το Καμερούν σε χθεσινές επιθέσεις
Στους 50 ανθρώπους ανέρχονται οι νεκροί από επιθέσεις, οι οποίες  καταλογίζονται στην ισλαμιστική οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, χθες στη Νιγηρία και το Καμερούν.  

Δύο νεαρά κορίτσια – καμικάζι, στο Καμερούν, σκότωσαν τουλάχιστον 11 ανθρώπους όταν ανατινάχθηκαν στην πόλη Μαρούα, μια περιοχή που συχνά αποτελεί στόχο της νιγηριανής ισλαμιστικής οργάνωσης. Μολοντούτο, δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση μέχρι στιγμής.

Στη Γκόμπε της βορειοανατολικής Νιγηρίας 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν από εκρήξεις βομβών σε δύο σταθμούς λεωφορείων. Οι πρώτες εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 19.30' τοπική ώρα κοντά στην είσοδο του σταθμού Νταντίν Κόουα, ενώ άλλες εκρήξεις συγκλόνισαν τον τομέας Ντούκου περίπου 20 λεπτά αργότερα.

Τέλος δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα αν οι εκρήξεις αυτές οφείλονταν σε επιθέσεις αυτοκτονίας ή αν τα σημεία των επιθέσεων ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικούς μηχανισμούς. Η ισλαμιστική οργάνωσης Μπόκο Χαράμ λίγο νωρίτερα με ανάρτησή βίντεο στο Twitter, στο οποίο δηλώνεται ότι δεν έχει ηττηθεί και απειλεί ότι: «Θα έρθουμε από εκεί που δεν το περιμένετε, ισχυρότεροι από ό,τι πριν».

Τελευταία τροποποίηση στις 08:47 - 23 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.