ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αίγυπτος: 25 νεκροί από πυρκαγιά σε εργοστάσιο

07:41 - 29 Ιουλ 2015 | Ειδήσεις
Το λιγότερο 25 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο επίπλων βόρεια του Καΐρου, την Τρίτη.

Ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και ο διοικητικός διευθυντής της συνελήφθησαν, διευκρίνισε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας και πρόσθεσε πως το εργοστάσιο λειτουργούσε χωρίς να έχει τις απαραίτητες άδειες.

Μάλιστα, την παύση της λειτουργίας του λόγω του γεγονότος ότι το εργοστάσιο δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας είχε ήδη ζητήσει η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών.

Άλλοι 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε στη βιομηχανική ζώνη αλ Ομπούρ, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου, ο Χοσάμ Άμπντελ Γάφαρ.

Την πυρκαγιά προκάλεσε ένα γκαζάκι που εξερράγη και πείρε πολύ γρήγορα τεράστιες διαστάσεις καθώς εξαπλώθηκε ε πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας Akhbar al Youm δείχνει πυκνό άσπρο καπνό να βγαίνει από το κτίριο, ενώ ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων έχει συγκεντρωθεί γύρω του και παρακολουθεί τη μάχη των πυροσβεστών με την πυρκαγιά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, προς αρωγή για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν 23 οχήματα της πυροσβεστικής.

Οι τραγωδίες αυτού του είδους είναι σχετικά συχνές στην Αίγυπτο, λόγω της παλαιότητας των κτιρίων αλλά και επειδή δεν τηρούνται πάντα οι κανονισμοί ασφαλείας. Επίσης σήμερα, 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε σούπερ μάρκετ κοντά στην Αλεξάνδρεια, σύμφωνα με έναν αξιωματικό των υπηρεσιών ασφαλείας. Την περασμένη εβδομάδα 35 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση δύο πλεούμενων στον Νείλο, που πυροδότησε επικρίσεις για την πλημμελή τήρηση των κανονισμών ασφαλείας στις μεταφορές. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε ένα υφαντουργείο κοντά στο Κάιρο που δεν τηρούσε τον πολεοδομικό κανονισμό.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:17 - 29 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.