ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για πρώτη φορά μεταμόσχευση και των δύο χεριών σε παιδί (video)

12:59 - 29 Ιουλ 2015 | Ειδήσεις
Για πρώτη φορά μεταμόσχευση και των δύο χεριών σε παιδί (video)
Διπλή μεταμόσχευση των δύο άνω άκρων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σε ένα 8χρονο αγόρι από τη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, το οποίο στο παρελθόν έχασε από ακρωτηριασμό και τα δύο χέρια και πόδια του εξαιτίας σοβαρής λοίμωξης, η οποία οδήγησε σε σήψη. Το 2011 είχε προηγηθεί μια ανάλογη διπλή μεταμόσχευση άνω άκρων σε ενήλικο.

Η χειρουργική επέμβαση του μικρού Ζάιον Χάρβεϊ διήρκεσε δέκα ώρες, ενώ πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφεια από 40μελή διεπιστημονική ομάδα γιατρών και άλλων επιστημόνων με επικεφαλής τον καθηγητή χειρουργικής Σκοτ Λέβιν της Ιατρικής Σχολής Πέρελμαν του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια. Πριν την επέμβαση χρειάστηκε χρόνος για να εντοπιστεί ο κατάλληλος (ανώνυμος) δωρητής των προς μεταμόσχευση χεριών.

zion harvey 6

Το αγόρι είχε μάθει να τρώει, να γράφει ακόμα και να παίζει βιντεοπαιχνίδια χωρίς χέρια. Αυτή την ώρα εκφράζει την ανυπομονησία του να πιάσει στα χέρια του μπάλα. Χάρη στα τεχνητά κάτω άκρα, ο Χάρβεϊ μπορεί να περπατά, να τρέχει και να πηδά.
Οι επιστήμονες σχολιάζουν πως η διπλή μεταμόσχευση άνω άκρων είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη διαδικασία, καθώς οι γιατροί έπρεπε να συνδέσουν με επιτυχία στο σώμα του αγοριού τα χέρια και τα μπράτσα του δωρητή, με όλα τους τα αιμοφόρα αγγεία, νεύρα, μυς, τένοντες, δέρμα κ.α.
zion harvey
Το αγόρι παίρνει καθημερινά ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, ώστε το σώμα του να μην απορρίψει ως ξένα τα μοσχεύματα. Ο μικρός, ο οποίος επίσης έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια και έχει ήδη κάνει μεταμόσχευση νεφρών, θα μείνει μερικές ακόμη εβδομάδες στο νοσοκομείο για παρακολούθηση και μετά θα πάει στο σπίτι του.

zion harvey 2

Τελευταία τροποποίηση στις 13:19 - 29 Ιουλ 2015

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.