ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η S&P υποβαθμίζει το outlook της ΕΕ σε «αρνητικό»

21:20 - 03 Αυγ 2015 | Ειδήσεις
Η S&P υποβαθμίζει το outlook της ΕΕ σε «αρνητικό»
Σε "αρνητικό" από "σταθερό" υποβάθμισε το outlook για την Ευρωπαϊκή Ένωση ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poors.

Πιο αναλυτικά, ο οίκος επισημαίνει ότι η υποβάθμιση αντικατοπτρίζει την προσδοκία της S&P ότι η ΕΕ θα παράσχει εγγυήσεις για στήριξη που θα συνδέονται με τη χρηματοδότηση που θα δοθεί στο πλαίσιο του σχεδίου Juncker.

Παράλληλα, αντικατοπτρίζει τις περαιτέρω καθοδικές πιέσεις για το μέσο σταθμισμένο όρο επί της καθαρής συνεισφοράς των μελών της ΕΕ, όπως φαίνεται από τις αρνητικές προοπτικές του δεύτερου και τρίτου σημαντικότερου συμμετέχοντα, της Βρετανίας και της Γαλλίας αντίστοιχα (η Γερμανία έχει τη μεγαλύτερη συνεισφορά).

Όπως αναφέρει ο οίκος, η αξιολόγηση αυτή οφείλεται επίσης στην επαναλαμβανόμενη χρήση από την ΕΕ του ισολογισμού της για να παρέχει χρηματοδότηση υψηλότερου κινδύνου στα μέλη της, (συμπεριλαμβανομένης, πρόσφατα, και της Ελλάδας) χωρίς αυτά να πληρώνουν σε κεφάλαιο.

Επίσης, ο οίκος επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της ΕΕ σε 'AA+/A-1+'.

Ο οίκος σημειώνει πως η πιθανότητα υποβάθμισης του αξιόχρεου της ΕΕ τα επόμενα δύο χρόνια είναι μεγαλύτερη από 1 στις 3.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:20 - 03 Αυγ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.