ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τζορτζ Μπους κλήθηκε ως ένορκος (video)

14:13 - 06 Αυγ 2015 | Ειδήσεις
Ο Τζορτζ Μπους κλήθηκε ως ένορκος (video)
Ως ένορκος σε δίκη κλήθηκε ο πρώην πρόεδρος των Η.Π.Α., Τζορτζ Μπους, στο Ντάλας. Παρά το γεγονός ότι ο Τζορτζ Μπους κατείχε το αξίωμα του πρώτου πολίτη της χώρας, εξακολουθεί να έχει τις υποχρεώσεις που έχουν όλοι οι αμερικανοί πολίτες.

Σύμφωνα με το αμερικανικό σύστημα δικαιοσύνης, πολίτες που επιλέγονται τυχαία, καλούνται να αποφασίσουν για την τύχη συμπολιτών τους που βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου. 

 

Ο ίδιος ο Τζορτζ Μπους, φάνηκε να το διασκεδάζει, καθώς φωτογραφήθηκε γελαστός με τους «συναδέλφους» του. Όσο βρισκόταν στην αίθουσα του δικαστηρίου, άντρες των μυστικών υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλειά του στέκονταν έξω από το κτήριο. 

 

«Γύρισα πίσω μου και τον είδα να κάθεται ανάμεσά μας. Σκέφτηκα, "κάπου τον ξέρω αυτόν" και τότε ο πρόεδρος του δικαστηρίου τον προσφώνησε και είπε "είναι τιμή μας που έχουμε έναν πρώην πρόεδρο της Αμερικής στο δικαστήριο"», δήλωσε ένας από τους ενόρκους. 

 

Τελικά, παρόλο που ο πρώην πρόεδρος εμφανίστηκε κανονικά και ήταν τυπικότατος, δεν επιλέχθηκε ως ένορκος για την δίκη, όχι λόγω του προφίλ του ή για λόγους ασφαλείας, αλλά γιατί οι θέσεις είχαν ήδη καταληφθεί.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:22 - 06 Αυγ 2015

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.