ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Εκκλησία της Κύπρου προχωρά σε εκποίηση περιουσιακών στοιχείων

13:35 - 07 Αυγ 2015 | Ειδήσεις
Η Εκκλησία της Κύπρου προχωρά σε εκποίηση περιουσιακών στοιχείων
Η Εκκλησία της Κύπρου προχωρά σε εκποίηση των περιουσιακών της στοιχείων για να αποπληρώσει το χρέος της προς τις τράπεζες, δήλωσε στο ΡΙΚ ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, σημειώνοντας ότι αυτό ανέρχεται στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

«Κάναμε συμφωνίες με τις τράπεζες και είμαστε έτοιμοι να τους δώσουμε κάποια περιουσία, ώστε να απαλειφθούν τα χρέη μας, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μεγάλες επενδύσεις», δήλωσε.

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε ότι η Εκκλησία θα επενδύσει στον τουρισμό και ήδη υπάρχουν διάφορα σχέδια. Ανακοίνωσε ότι τον Νοέμβριο θα αρχίσει η επέκταση ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα. Για να εξασφαλίσει την απαιτούμενη ρευστότητα η Εκκλησία πώλησε τεμάχιο γης στην περιοχή.

Για την επένδυση στη Γεροσκήπου της Πάφουείπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από συγκεκριμένο επενδυτή. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι, ενώ προγραμματιζόταν να αρχίσει η επένδυση έως το τέλος του έτους, εντούτοις προέκυψαν νομικά προβλήματα, και η επένδυση θα καθυστερήσει τουλάχιστον για ένα χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο, ο κ. Χρυσόστομος είχε κάνει λόγο για Ούγγρο επενδυτή και επένδυση ύψους επτά δισ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.