ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία:Περίπου 1.000 άτομα απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιάς

15:16 - 08 Αυγ 2015 | Ειδήσεις
Ισπανία:Περίπου 1.000 άτομα απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιάς
Περίπου 1.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν για λόγους ασφαλείας από τα σπίτια τους στην πόλη Χόγιος, στην δυτική Ισπανία, λόγω πυρκαγιάς που οφείλεται μάλλον σε εγκληματική ενέργεια.

Πιο αναλυτικά, τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή είχαν ήδη απομακρυνθεί 1.400 άνθρωποι από τα σπίτια τους σε γειτονικές τοποθεσίες της περιοχής της Εξτρεμαδούρα. «Ο αέρας ενίσχυσε τις φλόγες και προκάλεσε την εξάπλωση της πυρκαγιάς, καθιστώντας αναγκαία την απομάκρυνση των κατοίκων από την Χόγιος», δήλωσε στον ισπανικό δημόσιο ραδιοσταθμό ο Χοσέ Λόπεθ Σαντάνα, τοπικός αξιωματούχος του Ερυθρού Σταυρού.

Περίπου 300 πυροσβέστες και άλλες ομάδες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων κατέβαλαν στη διάρκεια της νύχτας προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε την Πέμπτη στην οροσειρά Σιέρα ντε Γάτα, έχει ήδη καταστρέψει περίπου 60.000 στρέμματα.

Την ίδια ώρα περίπου 300 πυροσβέστες αγωνίζονται για να θέσουν υπό έλεγχο τέσσερις άλλες πυρκαγιές στην περιοχή Μούρθια, στην νοτιοανατολική Ισπανία.

Περισσότερα από 540.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καταστραφεί από τις πυρκαγιές από την αρχή της χρονιάς στην Ισπανία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.