ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακελειό στην Κων/πολη: Ώρες αγωνίας-Νεκροί από έκρηξη σε ΑΤ

12:33 - 10 Αυγ 2015 | Ειδήσεις
Μακελειό στην Κων/πολη: Ώρες αγωνίας-Νεκροί από έκρηξη σε ΑΤ
Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι μετά την επίσημη εξαγγελία κατά του «συγχρονισμένου πολέμου κατά της τρομοκρατίας» από την Τουρκία, η Κωνσταντινούπολη περνάει κρίσιμες στιγμές μετά από δύο τρομοκρατικές επιθέσεις μέσα σε δύο ώρες.     

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε μέσα στη νύχτα  γύρω στη 01:00 της Δευτέρας σε αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Σουλτανμπεϊλί της Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου σκοτώθηκαν δύο άντρες, έπειτα από έκρηξη, ενώ τραυματίστηκαν τουλάχιστον δέκα, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Dogan. Προηγουμένως το Dogan είχε μεταδώσει ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον δέκα τραυματίστηκαν.

Στην συνέχεια έλαβε χώρα επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη, η οποία πραγματοποιήθηκε από δύο γυναίκες, η εκ των οποίων συνελήφθη τραυματισμένη. Το γραφείο του κυβερνήτη της νοτιοανατολικής επαρχίας Σιρνάκ επιβεβαίωσε  τον θάνατο τεσσάρων τούρκων αστυνομικών και τον τραυματισμό ενός από εκρηκτικά τοποθετημένα στην άκρη δρόμου σε μια επίθεση για την οποία ευθύνονται κούρδοι αντάρτες.

Ώρες τρόμου και αγωνίας ζει η Τουρκία ενώ παράλληλα βρίσκεται σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού αφότου εξαπέλυσε αυτό που αξιωματούχοι αποκάλεσαν «συγχρονισμένος πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» τον περασμένο μήνα, περιλαμβανομένων και αεροπορικών επιδρομών εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ, και συλλήψεις εκατοντάδων υπόπτων στο εσωτερικό.

Οι διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ στην Τουρκία έχουν αποτελέσει στόχο και στο παρελθόν.Το ακροαριστερό Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), μέλη του οποίου περιλαμβάνονται στους συλληφθέντες τις τελευταίες εβδομάδες, ανέλαβε την ευθύνη για μία επίθεση αυτοκτονίας εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα το 2013 κατά την οποία σκοτώθηκε ένας τούρκος φρουρός ασφαλείας.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:32 - 10 Αυγ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.