ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία: Πως αντέδρασε ο γερμανικός τύπος

11:20 - 11 Αυγ 2015 | Ειδήσεις
Συμφωνία: Πως αντέδρασε ο γερμανικός τύπος
Στην επιφάνεια βγαίνουν οι πρώτες θετικές αντιδράσεις από τα γερμανικά μέσα, μετά από την επίτευξη συμφωνίας.

Αναλυτικότερα, η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει:

«Έπειτα από 18 ώρες συνεχούς διαπραγμάτευσης Ελλάδα και δανειστές κατέληξαν σε συμφωνία για το νέο πακέτο βοήθειας». Μάλιστα, η γερμανική εφημερίδα επικαλούμενη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου δηλώνει ότι «ανοικτές παραμένουν μόνο δύο ή τρεις μικρές λεπτομέρειες» στις συζητήσεις με τους δανειστές».

Επιπλέον, η FAZ υπογραμμίζει ότι:

«Οι εμπειρογνώμονες θα συζητήσουν σήμερα τις δράσεις προτεραιότητας που πρέπει να γίνουν από την ελληνική κυβέρνηση για να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες χρηματοδότησης».

Η ηλεκτρονική έκδοση της Die Welt γράφει:

«Συμφωνία της Αθήνας με τους δανειστές για τους δημοσιονομικούς στόχους» και υπογραμμίζει πως  «Οι διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα προχώρησαν . Η Αθήνα συμφώνησε με τους διεθνείς πιστωτές της σχετικά με τις δημοσιονομικές απαιτήσεις για τα επόμενα χρόνια».

Η οικονομική Handelsblatt τονίζει ότι:

«Ελλάδα και πιστωτές συμφώνησαν σε ένα μνημόνιο για το νέο πακέτο διάσωσης». Η εφημερίδα τονίζει ότι «μετά τη συμφωνία η Αθήνα θα πρέπει σύντομα να επιδείξει ένα πρωτογενές πλεόνασμα – έστω και μικρό, γεγονός που δείχνει ότι ο προϋπολογισμός θα εφαρμοστεί χωρίς την επιβολή νέων μέτρων».

Επιπρόσθετα το περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:

«Η Αθήνα ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας για τα δημοσιονομικά. Συμφωνήθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές του προϋπολογισμού για τα επόμενα τρία χρόνια».

Η Suddeutsche Ζeitung  σημειώνει ότι:

«Η ελληνική Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές σχετικά με το περίγραμμα της νέας σύμβασης. Είναι ακόμα ασαφή σημαντικά σημεία, όπως το συνολικό ύψος των δανείων, το μέγεθος των επιμέρους πληρωμών, τα στοιχεία των τραπεζικών αναδιαρθρώσεων και των ιδιωτικοποιήσεων».

Τέλος, η εφημερίδα του Μονάχου μεταδίδοντας δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Γενς Σπαν ο οποίος μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, λέει:

«Η γερμανική κυβέρνηση παραμένει επιφυλακτική. Θα υπάρξουν περαιτέρω διαπραγματεύσεις στην Αθήνα. Χρειάζεται να συζητηθεί διεξοδικά το νέο πρόγραμμα καθώς πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα πως η Ελλάδα θα εξασφαλίσει τα αναγκαία κονδύλια για τον προϋπολογισμό τα επόμενα χρόνια». 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:45 - 11 Αυγ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.