ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Περίπου σαράντα εργάτες αγνοούνται από κατολίσθηση σε ορυχείου

09:04 - 12 Αυγ 2015 | Ειδήσεις
Κίνα: Περίπου σαράντα εργάτες αγνοούνται από κατολίσθηση σε ορυχείου
Τουλάχιστον σαράντα εργάτες αγνοούνται στις εγκαταστάσεις του ορυχείου της μεταλλευτικής εταιρίας Σανγκλούο, στην επαρχία Σαανσί, έπειτα από κατολίσθηση που σημειώθηκε σήμερα και κατέστρεψε τις εγκαταστάσεις της μεταλλευτικής εταιρείας στην βόρεια Κίνα.

Οι τοπικές αρχές διευκρινίζουν ότι η κατολίσθηση, η οποία σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, κατέστρεψε τις μονάδες υποστήριξης του ορυχείου και έθαψε κάτω από τόνους λάσπης δεκάδες ανθρώπους , για τους οποίους τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες να τους απεγκλωβίσουν.

Τουλάχιστον τρία γειτονικά σπίτια καλύφθηκαν επίσης από τη λάσπη, διευκρίνισαν οι αρχές, ενώ παράλληλα προσθέτουν ότι στην περιοχή έχουν σπεύσει η πυροσβεστική και σωστικά συνεργεία.

Η Κίνα καταναλώνει περίπου τον μισό άνθρακα που παράγεται στον πλανήτη, εκεί σημειώνονται συχνά σοβαρά δυστυχήματα στα ορυχεία, με τον τομέα αυτόν να μαστίζεται από αμέλεια όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας, όπως και από την διαφθορά και την προτεραιότητα που δίδεται στην απόδοση.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Κίνας, στα κινεζικά ορυχεία, τα οποία έχουν την φήμη των πιο επικίνδυνων στον κόσμο, συνολικά 931 άνθρωποι έχασαν πέρυσι την ζωή τους.

Ο αριθμός αυτός παρουσίασε μείωση κατά 11% σε έναν χρόνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αλλά ανεξάρτητες οργανώσεις υπογραμμίζουν ότι ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο βαρύς καθώς πολλά δυστυχήματα αποσιωπούνται για να αποφευχθεί το κλείσιμο εταιρειών.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:18 - 12 Αυγ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.