ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Βιβλική καταστροφή από την έκρηξη ισχύος 21 τόνων ΤΝΤ!

09:20 - 13 Αυγ 2015 | Ειδήσεις
Κίνα: Βιβλική καταστροφή από την έκρηξη ισχύος 21 τόνων ΤΝΤ!
Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η πόλη Τιαντζίν στη Βόρεια Κίνα, έπειτα από τις ισχυρές εκρήξεις που προκλήθηκαν την Τετάρτη στο λιμάνι, οδηγώντας στον θάνατο τουλάχιστον 44 ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον 400 ακόμα.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, εννέα πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, ενώ η επιχείρηση κατάσβεσης της ανεστάλη, καθώς δεν είναι σαφής η ποσότητα των εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται στους χώρους της.

Στο σημείο της τεράστιας φωτιάς, που προκλήθηκε από τις ισχυρές εκρήξεις, είχαν σπεύσει τουλάχιστον 100 πυροσβεστικά οχήματα.

Η δημόσια τηλεόραση CCTV ανέφερε στον ιστότοπό της ότι οι εκρήξεις έγιναν σε αποθήκες εκρηκτικών γύρω στις 18:30 ώρα Ελλάδας, προκαλώντας ένα ωστικό κύμα που έγινε αισθητό σε απόσταση χιλιομέτρων. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δύο εκρήξεις έγιναν με διαφορά 30 δευτερολέπτων η μία από την άλλη και η πρώτη ισοδυναμούσε με ισχύ τριών τόνων ΤΝΤ, ενώ η δεύτερη, ισοδυναμούσε με 21 τόνους ΤΝΤ!

Η Τιαντζίν είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας, μαζί με ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της, και στεγάζει περίπου 15 εκατομμύρια άτομα.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τσινπίνγκ απαίτησε από τις αρχές να σβήσουν τη φωτιά και να καταβάλουν τη μέγιστη προσπάθεια δυνατή για να σώσουν και περιθάλψουν τους τραυματίες και να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ανθρώπων και της ιδιοκτησίας τους.

kina03

 

 

china002

 

china003

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.