ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μ.Βρετανία: Οριακή αύξηση του πληθωρισμού τον Ιούλιο

13:15 - 18 Αυγ 2015 | Ειδήσεις
Μ.Βρετανία: Οριακή αύξηση του πληθωρισμού τον Ιούλιο
Άνοδο παρουσίασε τον Ιούλιο ο ετήσιος πληθωρισμός στη Μ. Βρετανία. Ωστόσο η τιμή του παρέμεινε σε επίπεδα κοντά στο μηδέν,  επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις προσδοκίες πως η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) δεν θα αυξήσει τα επιτόκια έως τις αρχές του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας (ONS) αναφέρεται ότι:

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,1% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, κυρίως λόγω της μικρότερης πτώσης στις τιμές ενδυμάτων στις φετινές καλοκαιρινές εκπτώσεις σε σχέση με το 2014. Παράλληλα, οι αεροπορικοί ναύλοι αυξήθηκαν σε αυτό το έτος, αντισταθμίζοντας την πτώση στις τιμές τροφίμων.

Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal, ανέμεναν πως ο πληθωρισμός θα παραμείνει στο μηδέν τον Ιούλιο, έχοντας διατηρηθεί σταθερός και τον Ιούνιο.

Σημειώνεται πως ο ετήσιος πληθωρισμός διατηρείται κάτω του στόχου της BoE για 2% για διάστημα ενάμισι χρόνου, αναδεικνύοντας τις ισχυρές πτώσεις στις τιμές τροφίμων και ενέργειας καθώς και την ανομοιόμορφη παγκόσμια ανάπτυξη.

Στελέχη της BoE, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή της Mark Carney, εκτιμούν πως ο πληθωρισμός θα διατηρηθεί στα τρέχοντα επίπεδα για το μεγαλύτερο μέρος αυτού του έτους, πριν επιταχυνθεί προς το στόχο κατά το 2016 και 2017.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ONS, ο δείκτης τιμών παραγωγού τον Ιούλιο υποχώρησε κατά 1,6% σε σχέση με πέρυσι, ενώ το κόστος πρώτων υλών για τις εταιρείες μειώθηκε πάνω από 12%

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.