ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Πλήγμα στη δημοτικότητα της Μέρκελ λόγω Ελλάδας

12:52 - 26 Αυγ 2015 | Ειδήσεις
Γερμανία: Πλήγμα στη δημοτικότητα της Μέρκελ λόγω Ελλάδας
Πλήγμα έχει υποστεί η στήριξη προς τους Συντηρητικούς της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, καθώς και η δημοτικότητα της ίδιας, λόγω των διαφωνιών στο εσωτερικό του κοινοβουλευτικού συνασπισμού σχετικά με το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Forsa, ο κεντροδεξιός συνασπισμός της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της κ. Μέρκελ και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU) συγκεντρώνει ποσοστό 41%, δύο μονάδες λιγότερες από ό,τι μία εβδομάδα πριν.

Όπως φαίνεται, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι οποίοι μοιράζονται την εξουσία στο πλαίσιο «μεγάλου συνασπισμού» με την κ. Μέρκελ, δεν επωφελούνται, παραμένοντας στο 23%. Το ριζοσπαστικό κόμμα «Η Αριστερά» (Die Linke) και το ευρωσκεπτικιστικό, δεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) συγκεντρώνουν 11% και 4% αντίστοιχα.

Το ποσοστό των ψηφοφόρων οι οποίοι θα ψήφιζαν την Άνγκελα Μέρκελ αν διεξάγονταν άμεσες εκλογές για την καγκελαρία έπεσε επίσης στο χαμηλότερο επίπεδο φέτος, στο 53%, σημειώνοντας υποχώρηση δύο ποσοστιαίων μονάδων.

Ωστόσο η κ. Μέρκελ παραμένει μία από τις πιο δημοφιλείς καγκελαρίους μεταπολεμικά και, αν και ο αντίπαλός της του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κερδίζει δύο μονάδες, παραμένει μακράν δεύτερος με ποσοστό 14%.

Ο επικεφαλής της Forsa Μάνφρεντ Γκέλνερ δήλωσε ότι ο λόγος για την πτώση των ποσοστών της κας Μέρκελ είναι η κοινοβουλευτική ψηφοφορία την περασμένη Τετάρτη για το πακέτο βοήθειας ύψους 86 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, όταν ο αριθμός των διαφωνούντων στις τάξεις του κόμματός της, που ήταν μεγαλύτερος από ποτέ, υπογραμμίζει τις αντιδράσεις που αντιμετωπίζει σε σχέση με τη διαχείριση του θέματος της Ελλάδας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.