ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Praet: Έτοιμη η ΕΚΤ να αναλάβει δράση

15:45 - 26 Αυγ 2015 | Ειδήσεις
Praet: Έτοιμη η ΕΚΤ να αναλάβει δράση
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να επεκτείνει ή να παρατείνει το πρόγραμμα αγορών ομολόγων εάν χρειαστεί καθώς η υποχώρηση των τιμών των εμπορευμάτων και οι κίνδυνοι στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη απειλούν τον στόχο της τράπεζας για τον πληθωρισμό, δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Peter Praet όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Οι τελευταίες εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και τις αγορές εμπορευμάτων έχουν αυξήσει τους καθοδικούς κινδύνους στην επίτευξης μιας βιώσιμης πορείας προς τον στόχο για τον πληθωρισμό στο 2%», δήλωσε ο Praet μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γερμανία. «Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με την προθυμία και την ικανότητα του Δ.Σ. να δράσει εάν χρειαστεί».

Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ προβλέπει αγορές 60 δισ. ευρώ σε κρατικό χρέος και άλλα χρεόγραφα κάθε μήνα μέχρι τουλάχιστον το Σεπτέμβριο του 2016 για την ενίσχυση της ανάπτυξης και του πληθωρισμού.

Ο Praet δήλωσε ότι αυτό μπορεί να προσαρμοστεί εάν χρειαστεί.

Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης «παρέχει επαρκή ευελιξία για να γίνει αυτό, ιδίως όσον αφορά το μέγεθος, τη σύνθεση και τη διάρκεια», σημείωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.