ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διεθνής τύπος για την πρώτη προεκλογική συνέντευξη Τσίπρα

12:05 - 27 Αυγ 2015 | Ειδήσεις
Διεθνής τύπος για την πρώτη προεκλογική συνέντευξη Τσίπρα
Στο στόχαστρο του διεθνούς τύπου βρίσκετε για ακόμη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας. Σχολιάζοντας όλα όσα ειπώθηκαν στην πρώτη του συνέντευξη κατά την προεκλογική του εκστρατεία τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρονται στην θεαματική στροφή που έχει κάνει ο κ. Τσίπρας και την επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Σόιμπλε.

Συγκεκριμένα το Reuters γράφει «Ο απερχόμενος πρωθυπουργός, όπως είπε, θα δεχτεί την ελάφρυνση του τεράστιου βάρους του χρέους αν κερδίσει τις εκλογές. Ο Τσίπρας, ο οποίος ευελπιστεί να επιστρέψει στην εξουσία με απόλυτη πλειοψηφία είπε ότι είναι υπέρ των χαμηλότερων επιτοκίων τώρα που η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει ένα νέο πακέτο διάσωσης».

Η Wall Street Journal αναφέρει σε δημοσίευμά της πως ο Αλέξης Τσίπρας «αντιμετωπίζει την αυξανόμενη πρόκληση να εμποδίσει την αποσύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και πριν από τις εκλογές. Πολλοί βουλευτές και μέλη του κόμματός του δεν έχουν αποφασίσει αν θα βάλουν υποψηφιότητα».

Η γερμανική εφημερίδα Bild επισημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας κάνει μια προεκλογική εκστρατεία στοχευμένη κατά του κ. Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι «Κατά την πρώτη του συνέντευξη μετά την παραίτησή του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να κυβερνήσει καλώντας τους Έλληνες ψηφοφόρους να τον στηρίξουν για μία ακόμα στις εκλογές».

Απαρατήρητος δεν περνάει και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος για τον οποίο λέγεται πως «Ο  σημαντικότερος άνθρωπος των δανειστών θέλει να αποχωρήσει από το υπουργείο του».

«Το πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα είναι σε κίνδυνο;», διερωτάται η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, επισημαίνοντας ότι μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεν θέλει να αναλάβει χαρτοφυλάκιο καθώς δεν θέλει να εφαρμόσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, για τους δανειστές, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν εγγυητής για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Τέλος η Le Monde, Liberation και Bloomberg γράφουν ότι «Ο Τσίπρας αποκλείει κυβέρνηση συνασπισμού με την αντιπολίτευση. O Tσίπρας αρνήθηκε να ηγηθεί μιας κυβέρνησης συνασπισμού με τα βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης, αν αποτύχει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές του επόμενου μήνα».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:10 - 27 Αυγ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.