ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσιά: Ένα πιο αποδυναμωμένο ρούβλι ετοιμάζει η Κεντρική Τράπεζα

10:56 - 28 Αυγ 2015 | Ειδήσεις
Ρωσιά: Ένα πιο αποδυναμωμένο ρούβλι ετοιμάζει η Κεντρική Τράπεζα
Η συνεχιζόμενη “ελεύθερη πτώση” που ακολουθούν οι τιμές του πετρελαίου έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αξία του ρωσικού νομίσματος και η τράπεζα της Ρωσίας προσπαθεί να εξοικειωθεί με την ιδέα ενός φθηνότερου-αποδυναμωμένου ρουβλιού.

Ειδικότερα, η κεντρική τράπεζα θα επιτρέψει στο ρούβλι να αποδυναμωθεί σε 80 ανά δολάριο πριν πουλήσει σε ξένο νόμισμα, σύμφωνα με τη μέση εκτίμηση 26 αναλυτών του Bloomberg.

 Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι ειδικοί, η τράπεζα θα «χτυπήσει» τα αποθεματικά προκειμένου να σώσει την οικονομία, αν το βαρέλι πέσει στα 40 δολάρια το βαρέλι παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο στρατηγικός αναλυτής στην Danske Bank, Vladimir Miklashensky, εξηγεί ότι «Την κεντρική τράπεζα δεν την πειράζει η αποδυνάμωση του ρουβλίου, αφού ο προϋπολογισμός το χρειάζεται για να προσαρμοστεί στη χαμηλή τιμή του πετρελαίου. Φαίνεται ότι η Τράπεζα της Ρωσίας έχει γίνει πιο προσεκτική σε ό,τι αφορά στις παρεμβάσεις στην πολιτική σύσφιξη, καθώς αυτά τα μέτρα ιστορικά δεν έχουν φέρει καμία ανακούφιση».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε το Bloomberg, το ρούβλι έχει καταγράψει τις χειρότερες επιδόσεις στον κόσμο κατά τους τελευταίους 12 μήνες, με την αξία του να πέφτει κατά 45%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.