ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΤ: Θα συνεχίσουμε τη διευκολυντική νομισματική πολιτική όσο χρειάζεται

16:30 - 10 Σεπ 2015 | Ειδήσεις
ΕΚΤ: Θα συνεχίσουμε τη διευκολυντική νομισματική πολιτική όσο χρειάζεται
Η ΕΚΤ θα διασφαλίσει ότι η κατεύθυνση της πολιτικής της θα παραμείνει όσο διευκολυντική χρειάζεται όσο διαρκούν οι αναταράξεις στις χρηματοοικονομικές αγορές, διαβεβαίωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Peter Praet, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεχίσει να επαγρυπνεί [για να διασφαλίσει] ότι η πρόσφατη μεταβλητότητα δεν θα επηρεάσει ουσιωδώς ένα ευρύ φάσμα οικονομικών συνθηκών, οδηγώντας έτσι σε μια ανεπιθύμητη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής», δήλωσε ο Praet, σε ομιλία του στο Bussum της Ολλανδίας.

Η ΕΚΤ «έχει υπογραμμίσει την προθυμία και την ικανότητα της να δράσει, εάν καταστεί αναγκαίο, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία στο πλαίσιο της αποστολής της», πρόσθεσε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ.

Ο Praet εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει η ΕΚΤ, επαναλαμβάνοντας ότι η κεντρική τράπεζα έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει το πρόγραμμα εάν χρειαστεί.

«Σε γενικές γραμμές είμαστε ικανοποιημένοι από την εξέλιξη των εν λόγω μέτρων και θα συνεχίσουμε τις μηνιαίες αγορές περιουσιακών στοιχείων μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου του 2016 ή και στη συνέχεια αν χρειαστεί», δήλωσε.

«Έχουμε μια αποστολή και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.