ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλβανία: Μια offshore 200 εκατ. ευρώ για τον Έντι Ράμα

22:35 - 11 Σεπ 2015 | Ειδήσεις
Περιουσία 200 εκ. ευρώ φέρεται να κατέχει στο εξωτερικό από μίζες ο… πολύς Έντι Ράμα πρωθυπουργός της Αλβανίας, που δηλώνει ότι θέλει να εκσυγχρονίσει τη χώρα του.

Πολυσέλιδη και εμπιστευτική έκθεση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) τον εμπλέκει σε υποθέσεις άμεσης ή έμμεσης σχέσης- μαζί με κορυφαίους πολιτικούς της χώρας του- με το οργανωμένο έγκλημα και το λαθρεμπόριο σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα Lapsi.al.

Η έκθεση, που συντάχθηκε από την ομάδα για τα πολιτικά και δημόσια θέματα του ΟΑΣΕ και έχει διανεμηθεί στις πρεσβείες των χωρών της ΕΕ και των ΗΠΑ, αφορά 31 μέλη του αλβανικού κοινοβουλίου, μέλη όλων των πολιτικών κομμάτων, τα περισσότερα εκ των οποίων του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ένταξη.

Για πρώτη φορά μια διεθνής έκθεση αναφέρεται συγκεκριμένα σε αριθμούς για την περιουσία που φέρεται να έχει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα και φέρεται -σύμφωνα πάντα με την έκθεση- να την κρύβει στις ΗΠΑ μέσω του αδελφού του Όλσι Ράμα, αλλά και στις κατηγορίες για δωροδοκία για τις οικοδομικές άδειες, όταν ήταν δήμαρχος Τιράνων.

«Η περιουσία του φημολογείται πως ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία επενδύθηκαν σε εταιρείες offshore από τον αδελφό του, Ολσι, στις Ηνωμένες Πολιτείες» αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.