ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμετάβλητη η νομισματική πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας

10:20 - 15 Σεπ 2015 | Ειδήσεις
Αμετάβλητη η νομισματική πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας
Αμετάβλητη διατήρησε τη νομισματική της πολιτική η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ), κρατώντας τα επιτόκια αμετάβλητα, σύμφωνα με ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας εκτίμησε ότι οι εξαγωγές και η βιομηχανική παραγωγή είναι πιο αδύναμες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μετρίασε τις εκτιμήσεις για τη συνολική πορεία της οικονομίας.

Μάλιστα, η BOJ επαναδιατύπωσε την κύρια άποψη για τη συνολική εικόνα της οικονομίας λέγοντας ότι «η οικονομία της Ιαπωνίας συνεχίζει να ανακάμπτει με μέτριους ρυθμούς αν και οι εξαγωγές και παραγωγή έχουν αρχίσει να υποχωρούν από την επιβράδυνση που παρατηρείται στις αναδυόμενες οικονομίες».

Να σημειωθεί ότι η μειωμένη αισιοδοξία της Τράπεζας για την πορεία της ιαπωνικής οικονομίας αυξάνει τις προσδοκίες για περαιτέρω δράση εκ μέρους της τον επόμενο μήνα.

Από τα εννέα μέλη της επιτροπής της τράπεζας, τα οχτώ συμφώνησαν να διατηρήσουν την αγορά ομολόγων στα 80 τρισ. γιεν ετησίως, όπως και αναμενόταν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.