ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικό παραμένει το momentum στις διεθνείς αγορές

10:46 - 18 Δεκ 2006 | Ειδήσεις
Θετικό αναμένεται να συνεχιστεί το momentum στις διεθνείς αγορές και την τρέχουσα εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές και οι αναλυτές προσδοκούν και περαιτέρω άνοδο των αγορών μέσα στο 2007, ενώ τα μακροοικονομικά στοιχεία όπως και τα εταιρικά αποτελέσματα αφήνουν περιθώριο για αισιοδοξία. Εντούτοις, καθώς η περίοδος των Χριστουγέννων ζυγώνει,οι όγκοι στις αγορές αναμένεται να υποχωρήσουν και η επενδυτική διάθεση να περιοριστεί, επισημαίνουν αναλυτές.
Χαρακτηριστικό είναι πάντως το γεγονός ότι οι περισσότερες κεφαλαιαγορες βρίσκονται σε υψηλά 6ετίας, ενώ τα μακροοικονομικά στοιχεία εμφανίζονται θετικά. Παρ'όλ' αυτά, η γεωπολιτική αστάθεια σε πολλές περιοχές του πλανήτη παραμένει ή και εντείνεται, ενώ το πετρέλαιο και η πορεία του αποτελούν έναν ακόμη αστάθμητο παράγοντα που θα μπορούσε να επξηρεάσει τις αγορές ανά τον κόσμο.

Γεγονός παραμένει πάντως ότι η τεράστια ρευστότητα που επικρατεί ανά τον κόσμο αναζητεί αυξημένες αποδόσεις που μπορούν να προσφέρουν μόνο τα χρηματιστήρια, γεγονός κομβικό- όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές- για την περαιτέρω άνοδο των αγορών παγκοσμίως. Θετικό στοιχεία είναι ακόμη οι εκτιμήσεις ότι οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν και το 2007, επισκιάζοντας ανησυχίες για επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης στις ΗΠΑ.

Αναφορικά με την εβδομάδα που έρχεται στην Ευρώπη, οι αναλυτές αναμένουν σταθεροποίηση με μικρή υποχώρηση των ημερήσιών όγκων, ενώ η απόδοση ορισμένων σημαντικών κλάδων όπως αυτού της ενέργειας θα εξαρτηθεί από την πορεία του πετρελαίου βραχυπρόθεσμα, το οποίο φαίνεται να σταθεροποιείται πάνω από 63 δολάρια το βαρέλι μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να εμιώσει περαιτέρω την παραγωγή του από την 1η Φεβρουαρίου 2007.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.