ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

S&P: Σε κίνδυνο ο τραπεζικός τομέας της Κίνας

17:41 - 21 Σεπ 2015 | Ειδήσεις
S&P: Σε κίνδυνο ο τραπεζικός τομέας της Κίνας
Πιθανόν θα επιδεινωθεί η πιστοληπτική ικανότητα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Κίνας, προειδοποιεί η Standard & Poor's, αναθεωρώντας την τάση του οικονομικού κινδύνου του τραπεζικού κλάδου της χώρας σε αρνητικό από σταθερό.

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι μεταβαλλόμενες οικονομικές συνθήκες θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις στον κινεζικό τραπεζικό κλάδο, ενώ η αγορα ακινήτων της χώρας είναι εκτεθειμένη σε "διόρθωση".

«Η πιστωτικοί κίνδυνοι στην κινεζική οικονομία ενδεχομένως να συνεχίσουν να επιδεινώνονται όπως υποδεικνύεται από τη ραγδαία άνοδο των πιστωτικών ζημιών και την ακόμη σημαντική πιστωτική επέκταση εν μέσω οικονομικής επιβράδυνσης της Κίνας» αναφέρει η έκθεση του οίκου αξιολόγησης.

«Θεωρούμε ότι υπάρχει μία στις τρεις πιθανότητα η πιστωτική έκθεση του τραπεζικού τομέα σε μη χρηματοπιστωτικούς και μη κρατικούς τομείς στην Κίνα να ξεπεράσει το 150% του ΑΕΠ της χώρας τα επόμενα δύο χρόνια», εκτιμά ο S&P.

Ο κίνδυνος που σχετίζεται με τον τραπεζικό τομέα της Κίνας είναι πλέον στο ίδιο επίπεδο με χώρες όπως οι Βερμούδες, η Βραζιλία, η Κολομβία και η Ινδία, αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.