ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα αύξηση των αποθεμάτων χρυσού από τη Ρωσία

11:01 - 22 Σεπ 2015 | Ειδήσεις
Νέα αύξηση των αποθεμάτων χρυσού από τη Ρωσία
Τα αποθέματα χρυσού της Ρωσίας, προστάτεψαν τα αποθεματικά της κεντρικής τράπεζας εν μέσω της ραγδαίας υποτίμησης του RUB.

Κατά 42,4 εκατομμύρια ουγγιές αυξήθηκαν τα αποθέματα χρυσού της ρωσικής κεντρικής τράπεζας τον Αύγουστο, σε σχέση με τα 41,4 εκατομμύρια ουγγιές ένα μήνα πριν, όπως ανακοίνωσε η ρωσική κεντρική τράπεζα την περασμένη εβδομάδα. Η αύξηση αυτή ήταν μεγαλύτερη και από την αντίστοιχη αύξηση των αποθεμάτων χρυσού από την κινεζική PBoC.

Η αξία των ρωσικών αποθεμάτων είναι στα $47,68 δισ. Η Ρωσία είναι πλέον η έβδομη μεγαλύτερη κάτοχος αποθεμάτων χρυσού πίσω από τις ΗΠΑ, Γερμανία, ΔΝΤ, Ιταλία, Γαλλία και Κίνα. Από το 2005 η Ρωσία έχει τριπλασιάσει τα αποθέματά της σε χρυσό.

Και παγκοσμίως όμως, τα κράτη αυξάνουν τα αποθέματά τους σε χρυσό μετά από δεκαετίες συνεχών πωλήσεων. Από τις χώρες που αυξάνουν τα αποθέματά τους, ξεχωρίζουν επίσης, το Καζακστάν, η Λευκορωσία, η Ουκρανία και η Τουρκία.

Τα αποθέματα χρυσού της Ρωσίας, προστάτεψαν τα αποθεματικά της κεντρικής τράπεζας εν μέσω της ραγδαίας υποτίμησης του RUB καθώς η τιμή του χρυσού σε ρούβλια αυξήθηκε κατά 60% αποτελώντας με τον τρόπο αυτό ένα αποτελεσματικό hedging. 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:01 - 22 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.