ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διακόσια εκατομμύρια πρόσφυγες παγκοσμίως, λόγω κλιματικής αλλαγής.

13:01 - 24 Σεπ 2015 | Ειδήσεις
Διακόσια εκατομμύρια πρόσφυγες παγκοσμίως, λόγω κλιματικής αλλαγής.
Φυσικές καταστροφές, πολλαπλασιασμό των επισιτιστικών κρίσεων και 200 εκατομμύρια πρόσφυγες παγκοσμίως, θα προκαλέσει η κλιματική αλλαγή στον πλανήτη, αν δεν επιτευχθεί μείωση των εκπομπών αερίου κατά 40%, μέχρι το 2030, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, υποστηρίζεται σε έκθεση που εγκρίθηκε χθες, από την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο Εισηγητής της εν λόγω έκθεσης, Γάλλος ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών Gilles Pargneaux, δήλωσε μετ επιτάσεως ότι, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα πρέπει να βρίσκεται στο προσκήνιο των διαπραγματεύσεων, για να εγγυηθεί την επιτυχία των διαπραγματεύσεων στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, τον ερχόμενο Δεκέμβριο, στο Παρίσι καθώς, όπως είπε, αυτή είναι η μάχη του αιώνα.

«Αν δεν γίνει τίποτα, θα αυξηθεί η θερμοκρασία στον πλανήτη κατά δυο βαθμούς. Θ αντιμετωπίσουμε φυσικές καταστροφές, οι επισιτιστικές κρίσεις θα πολλαπλασιαστούν και αυτό θα οδηγήσει σύμφωνα με τους επιστήμονες, σε 200 εκατομμύρια πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο», τόνισε ο Γάλλος ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών.

Το ζητούμενο, πλέον, είναι το πως θα πεισθούν να προσεγγίσουν τον φιλόδοξο αυτόν στόχο, για την προστασία του περιβάλλοντος, η Κίνα, η ΗΠΑ και βέβαια οι χώρες-μέλη της ΕυρωπαΪκής Ενωσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:43 - 24 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.