ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Προς υποβάθμιση των στόχων για παγκόσμια ανάπτυξη το 2015-2016

13:45 - 28 Σεπ 2015 | Ειδήσεις
ΔΝΤ: Προς υποβάθμιση των στόχων για παγκόσμια ανάπτυξη το 2015-2016
Σε υποβάθμιση των προοπτικών για την παγκόσμια ανάπτυξη για το 2015 και για το 2016 αναμένεται να προχωρήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σύμφωνα με δηλώσεις της επικεφαλής, Κριστίν Λαγκάρντ στη γαλλική εφημερίδα Les Echos.

Όπως εξήγησε η κα Λαγκάρντ, ο βασικός λόγος για την υποβάθμιση των στόχων είναι η επιβράδυνση της ανάπτυξης στις αναδυόμενες οικονομίες, με οδηγό την Κίνα.

«Αυτό το φαινόμενο μας αναγκάζει να αναθεωρήσουμε προς τα κάτω τις προβλέψεις μας για την ανάπτυξη. Μια πρόβλεψη για αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 3,3% δεν είναι πλέον ρεαλιστική. Ρεαλιστική δεν είναι ούτε η πρόβλεψη για ανάπτυξη 3,8% για το 2016. Ωστόσο παραμένουμε πάνω από το όριο του 3%», σχολίασε.

Μάλιστα, η κα Λαγκάρντ επεσήμανε ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο γράφει μια νέα σελίδα στην ιστορία.

«Ζητούσαμε όλοι από την Κίνα να κάνει μεταρρυθμίσεις, να ανοίξει την οικονομία της και να μειώσει το εμπορικό της πλεόνασμα, να εξισορροπήσει την εγχώρια αγορά της και να βοηθήσει το νόμισμά της να αποτιμάται σωστά. Μεσοπρόθεσμα αυτό κάνει η Κίνα. Δεν είναι ένας δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά για μένα μια κινεζική επιβράδυνση με σωστή διαχείριση, είναι καλά νέα για εμάς, με τον όρο βέβαια μπορέσουμε να προβλέψουμε και να προσαρμοστούμε», είπε η κα Λαγκάρντ.

Σημειώνεται πως το ΔΝΤ αναμένεται να ανακοινώσει τις εκτιμήσεις για την παγκόσμια ανάπτυξη αργότερα σήμερα, ενώ σε περίπου 10 ημέρες το Ταμείο θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.