ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εισαγγελική έρευνα κατά του πρώην CEO της Volkswagen

17:00 - 28 Σεπ 2015 | Ειδήσεις
Εισαγγελική έρευνα κατά του πρώην CEO της Volkswagen
Έρευνα εις βάρος του πρώην επικεφαλής της Volkswagen Martin Winterkorn ξεκίνησαν σήμερα οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές, αναφορικά με το σκάνδαλο ελέγχου εκπομπής ρύπων, ενώ ο ίδιος παραιτήθηκε προ ημερών, έπειτα από εννέα χρόνια στο τιμόνι της εταιρείας.

Οι έρευνες εις βάρος του Winterkorn αφορούν "κατηγορίες για απάτη στις πωλήσεις αυτοκινήτων με παραποίηση των στοιχείων εκπομπής ρύπων", ανακοίνωσε η Εισαγγελία.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία θέτει σε διαθεσιμότητα τρεις κορυφαίους μηχανικούς σε μία προσπάθεια να διαχειριστεί την κρίση.

Όπως ισχυρίστηκε ο πρώην CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας την προηγούμενη εβδομάδα, δεν γνώριζε για τη χρήση του λογισμικού, που φέρουν κάποια οχήματα της εταιρείας, το οποίο παραποιούσε τις μετρήσεις κατά τους ελέγχους που γίνονταν για τις εκπομπές ρύπων.

Πηγές με γνώση του ζητήματος, αναφέρουν στο Reuters, ότι η εταιρεία έθεσε σε διαθεσιμότητα τους επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της μάρκας Volkswagen, της Audi και της Porshe.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν γνώριζε για τη χρήση του λογισμικού αυτού προτού ξεσπάσει το σκάνδαλο, δήλωσε, εξάλλου, σήμερα εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Μεταφορών.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε επίσης ότι η KBA, η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου στη Γερμανία, έδωσε διορία ως τις 7 Οκτωβρίου στην VW να παρουσιάσει ένα σχέδιο με το οποίο οι εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα που κατασκευάζει θα ευθυγραμμίζονται με την γερμανική νομοθεσία.

Την ίδια ώρα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε στον κινεζικό ιστότοπό της ότι το σκάνδαλο αυτό που ξέσπασε σχετικά με τα πετρελαιοκίνητα οχήματά της που έφεραν το επίμαχο λογισμικό μπορεί να αφορά σχεδόν 2.000 οχήματά της που έχουν εισαχθεί στην Κίνα.

Συνολικά 1.946 αυτοκίνητα Tiguan (4Χ4) που έχουν εισαχθεί στην Κίνα φέρουν τον κινητήρα Diesel EA 189 που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου αυτού που ξέσπασε πρόσφατα και "μπορεί να τα αφορά", ανακοινώνει η Volkswagen στον κινέζικο ιστότοπό της.

Τέλος, η αρμόδια υπηρεσία ελέγχου της Νότιας Αφρικής διερευνά αν τα οχήματα της Volkswagen που πωλούνται στη χώρα τηρούν τις νοτιοαφρικανικές προδιαγραφές για την εκπομπή ρύπων.

Η υπηρεσία NRCS προσθέτει στην ιστοσελίδα της ότι ενδέχεται να ανακαλέσει από την αγορά οχήματα VW αν βρεθεί ότι δεν τηρούν τα νοτιοαφρικανικά μέτρα για τις εκπομπές ρύπων.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:08 - 28 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.