ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

NASA: Εντοπίστηκε νερό στον Άρη!

18:21 - 28 Σεπ 2015 | Ειδήσεις
NASA: Εντοπίστηκε νερό στον Άρη!
Ίχνη από τρεχούμενο νερό και ειδικότερα ενυδατωμένα άλατα, εντοπίστηκαν στον Άρη. Αυτή τη μεγάλη επιστημονική ανακάλυψη ανακοίνωσε η NASA σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών εντοπίστηκαν ίχνη από τρεχούμενο νερό και ειδικότερα ενυδατωμένα άλατα, που προκαλούνται μόνο από την ύπαρξη αλμυρού.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες, σύμφωνα με τον Guardian, η ανακάλυψη αυξάνει τις πιθανότητες ύπαρξης κάποιας μορφής ζωής στον «Κόκκινο Πλανήτη».

nasa3

Να σημειωθεί ότι στον «Κόκκινο Πλανήτη» ήταν γνωστό πως υπήρχε πάγος, ωστόσο οι ειδικοί ανακάλυψαν πως εντοπίστηκαν ίχνη από νερό σε υγρή μορφή. Μία τέτοια ανακάλυψη θα είχε δραματικές συνέπειες τόσο για την πιθανότητα ανακάλυψης ζωής, όσο και για τις μελλοντικές αποστολές, περιλαμβανόμενου του στόχου της NASA για την πραγματοποίηση επανδρωμένων αποστολών στον Αρη στη δεκαετία του 2030.

nasa5

Σύμφωνα με εικόνες που καταγράφηκαν από δορυφόρο τα ίχνη με πλάτος πέντε μέτρων και μήκος 100 μέτρων αλλάζουν κατά τη διάρκεια των πιο θερμών μηνών, ενώ «σβήνουν» όταν οι συνθήκες είναι πιο ψυχρές.

nasa

Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές τα ίχνη αυτά είχαν παρατηρηθεί για πρώτη φορά το 2010.

Παρακολουθήσετε ζωντανά τη συνέντευξη Τύπου ΕΔΩ

Τελευταία τροποποίηση στις 18:53 - 28 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.