ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ-Τραμπ: Αν εκλεγώ, θα στείλω τους 200.000 Σύρους πίσω

09:43 - 01 Οκτ 2015 | Ειδήσεις
ΗΠΑ-Τραμπ: Αν εκλεγώ, θα στείλω τους 200.000 Σύρους πίσω
Αλλαγή πολιτικής πλεύσης γύρω από το προσφυγικό ζήτημα από τον υποποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ομιλία του χθες στο γυμνάσιο του Κιν είπε ότι αν εκλεγεί θα στείλει τους σύρους πρόσφυγες πίσω. «Ακούω ότι θέλουμε να δεχθούμε 200.000 Σύρους. Και μπορεί να είναι, ακούστε, μπορεί να είναι Isis. Αν κερδίσω, θα πάνε πίσω», είπε.

Ωστόσο νωρίτερα αυτόν το μήνα είχε απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το αν πιστεύει ότι ορισμένοι από τους μετανάστες που φτάνουν στην Ευρώπη θα πρέπει να γίνουν δεκτοί στις ΗΠΑ: «Το μισώ αυτό σαν ιδέα, αλλά σε μια ανθρωπιστική βάση, με όλο αυτό που συμβαίνει, πρέπει να το κάνεις». Ο Τραμπ είχε τότε επιρρίψει την ευθύνη για την κρίση αυτή στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και είχε προσθέσει: «Είναι σαν να ζεις στην κόλαση στη Συρία. Αυτοί ζουν στην κόλαση».

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές πρόσθεσε εξάλλου χθες κατά την ομιλία του στο Κιν ότι αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μείωσε τα επίπεδα των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, οι δυνάμεις των ανταρτών τους έχουν κατατροπώσει όλους και υπενθύμισε ότι ο ίδιος ήταν αντίθετος στον πόλεμο στο Ιράκ από τότε που άρχισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.