ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαπατά τους ελέγχους ενεργειακής απόδοσης η Samsung;

23:00 - 01 Οκτ 2015 | Ειδήσεις
Εξαπατά τους ελέγχους ενεργειακής απόδοσης η Samsung;
Καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ορισμένες συσκευές τηλεόρασης της Samsung στην Ευρώπη χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια σε συνθήκες επίσημων ελέγχων απ' ότι κατά τη διάρκεια της κανονικής χρήσης θα ερευνήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι ισχυρισμοί αυτοί προέκυψαν έπειτα από ανεξάρτητους εργαστηριακούς ελέγχους, ενώ εγείρονται ερωτήματα για το εάν είναι ρυθμισμένες για να εξαπατούν τους έλεγχους ενεργειακής απόδοσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι θα ερευνήσει οποιαδήποτε καταγγελία για εξαπάτηση των ελέγχων και έχει δεσμευθεί να θεσπίσει αυστηρότερους κανονισμούς στους ελέγχους ενεργειακής απόδοσης, ώστε να τεθούν εκτός νόμου η χρήση των λεγόμενων "συσκευών εξαπάτησης" σε τηλεοράσεις ή άλλα καταναλωτικά προϊόντα.

Όπως μεταδίδει το BBC, η Samsung έχει αρνηθεί της κατηγορίες. Παραδέχεται ότι χρησιμοποιεί λογισμικό που αλλάζει την επίδοση των τηλεοράσεων της κατά τη διάρκεια των ελέγχων, αλλά υποστηρίζει ότι είναι αποτέλεσμα ενός ευρύτερου χαρακτηριστικού ενεργειακής απόδοσης που μπαίνει σε λειτουργία και κατά τη διάρκεια της κανονικής χρήσης και δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τη διαδικασία των δοκιμών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.