ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Χωροφύλακας» των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ η ...Τουρκία.

10:40 - 06 Οκτ 2015 | Ειδήσεις
«Χωροφύλακας» των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ η ...Τουρκία.
Την εκφρασμένη ήδη πρόθεση της Κομισιόν, να αναβαθμίσει σε «χωροφύλακα» των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, την Τουρκία, υπερασπίσθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλώντ Γιούνγκερ, μιλώντας, πριν λίγο, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Η Τουρκία αντιμετωπίζει ένα τεράστιο βάρος, με 2,2 εκατομμύρια πρόσφυγες στο έδαφος της και θα πρέπει να προχωρήσουμε, τάχιστα, στη διαμόρφωση μιας κοινής μεταναστευτικής πολιτικής ΕΕ-Τουρκίας, για την επίλυση του προβλήματος είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν και αποκάλυψε ότι:

Έχει ήδη υποβληθεί ένα σχέδιο μνημονίου συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας προς τον Ερντογάν, που θα συζητηθεί και θα δοθεί στην δημοσιότητα σήμερα στις τρείς το μεσημέρι.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ως χώρας που θα στηρίξει τις κοινές προσπάθειες ΕΕ-Τουρκίας, ο κύριος Γιούνγκερ τόνισε ότι οι 66.000 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που βρίσκονται στην Ελλάδα, θα πρέπει να βοηθηθούν να πάνε στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ήδη αποφασίσαμε, είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν, να στείλουμε 600 εξειδικευμένους κοινοτικούς υπαλλήλους στην Ελλάδα, για την παροχή συμβουλών ενίσχυσης των εξωτερικών συνόρων της Ελλάδος.

Αυτό θα γίνει παράλληλα, με ενίσχυση των κονδυλίων για την Φρόντεξ, την Γιουροπόλ και του Ευρωπαϊκού Γραφείου για το Ασυλο, κατέληξε.

Νίκος Ρούσσης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.