ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Δεν δυσαρεστούμε τους...Αμερικάνους»

10:22 - 07 Οκτ 2015 | Ειδήσεις
«Δεν δυσαρεστούμε τους...Αμερικάνους»
Χωρίς την παρουσία της Ύπατης Εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι και μέσα σε μία σχεδόν άδεια αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Κύπριος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, περιορίσθηκε να εκφράσει μόνον την... ανησυχία του, για τις θανατηφόρες αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ κατά του νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Kunduz, Αφγανιστάν.

Παρόλο που από τις αεροπορικές αυτές επιθέσεις σκοτώθηκαν 12 γιατροί και δέκα ασθενείς, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, ο Επίτροπος απέφυγε να καταδικάσει τις θανατηφόρες επιθέσεις των ΗΠΑ κατά του μοναδικού νοσοκομείου στην Κουντούζ που, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, οι συντεταγμένες του ήταν γνωστές στους επικεφαλής των αεροπορικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Αντιθέτως, ο Κύπριος Επίτροπος, που μίλησε για λογαριασμό της Φεντερίκα Μογκερίνι, αναφέρθηκε σε «τραγωδία που φανερώνει τον δυσανάλογο κινδυνο, που αντιμετωπίζουν οι πολίτες σε παρόμοιες συρράξεις» και κινούμενος στην γνωστή τακτική των κοινοτικών αξιωματούχων, κάλεσε «τις αφγανικές και τις ξένες δυνάμεις να αποφεύγουν παρόμοιες περιπτώσεις».

Δεχόμαστε με χαρά τις δηλώσεις των αμερικανών αξιωματούχων ότι θα διεξαχθεί πλήρης έρευνα για τον εντοπισμό των υπευθύνων αυτού του «λάθους», όπως χαρακτήρισε τον βομβαρισμό ενός νοσοκομείου στο Αφγανιστάν και στην συνέχεια, επιχειρώντας να εξισορροπήσει τις εντυπώσεις, αναφέρθηκε αορίστως και σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που, όπως υποστήριξε, έχουν διαπράξει οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Στρασβούργο

Νίκος Ρούσσης

Τελευταία τροποποίηση στις 10:59 - 07 Οκτ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.