ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Volkswagen: Τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει η ανάκληση οχημάτων

11:10 - 07 Οκτ 2015 | Ειδήσεις
Volkswagen: Τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει η ανάκληση οχημάτων
Τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει η διαδικασία ανάκλησης των οχημάτων που είναι εξοπλισμένα με τους κινητήρες ντίζελ με το πειραγμένο λογισμικό που προκάλεσε το σκάνδαλο της Volkswagen και θα διαρκέσει ως το τέλος του 2016.

«Παρουσιάζουμε αυτήν την εβδομάδα στην Ομοσπονδιακή Αρχή Ασφαλείας Οχημάτων (KBA) προτάσεις για τεχνικές λύσεις. Εάν γίνουν αποδεκτές, θα παραγγείλουμε τα ανταλλακτικά. Εάν όλα γίνουν κατά τα προβλεπόμενα, μπορούμε να αρχίσουμε τις επισκευές τον Ιανουάριο», δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Ματίας Μίλερ, σε συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα περισσότερα από τα οχήματα δεν έχουν ανάγκη παρά από μία μετατροπή του λογισμικού του κινητήρα, αλλά για ορισμένα θα χρειασθούν βαριές παρεμβάσεις. Ο Μίλερ διαβεβαίωσε πάντως ότι «όλα θα γίνουν, φυσικά, χωρίς επιβάρυνση του πελάτη».

Παραθέτοντας το πρόγραμμα εξοικονόμησης δαπανών που σχεδιάζει να εφαρμόσει η εταιρεία, ο Ματίας Μίλερ αναφέρθηκε στην αναβολή επενδύσεων σε υποδομές και εξοπλισμό, στην αναθεώρηση μεγάλου αριθμού προγραμμάτων, όπως η παραγωγή πολυτελών μοντέλων, καθώς και στην επανεξέταση επενδύσεων της εταιρείας στον τομέα του ποδοσφαίρου.

Απευθυνόμενος χθες σε 20.000 εργαζομένους του ομίλου στην έδρα της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ, ο Μίλερ προειδοποίησε ότι η αποκατάσταση τη ζημιάς που προκάλεσε το σκάνδαλο στην εταιρεία «δεν θα είναι ανώδυνη».

Αναφερόμενος στα πρόσωπα που φέρουν την ευθύνη για το σκάνδαλο, ο νέος διευθύνων σύμβουλος δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα ότι δεν ανήκουν στη διεύθυνση της εταιρείας, αλλά πρόκειται για «κάποια στελέχη του τομέα ανάπτυξης».

«Απ’ όσο γνωρίζω, μόνο λίγοι υπάλληλοι εμπλέκονται», δήλωσε . «Τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους τρεις διευθυντές υπεύθυνοι σε διάφορες χρονικές περιόδους για την ανάπτυξη των κινητήρων στη Volkswagen, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα εν αναμονή του αποτελέσματος της εσωτερικής έρευνας. Άλλοι έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί», πρόσθεσε.

Ο γερμανικός Τύπος έχει κατονομάσει επανειλημμένως τον επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης Ούλριχ Χάκενμπεργκ, χωρίς το όνομά του να έχει επιβεβαιωθεί από την εταιρεία. «Δεν πιστεύω» ότι η διεύθυνση της Volkswagen γύρω από τον Μάρτιν Βίντερκορν, γνώριζε. «Πιστεύετε πραγματικά ότι ο επικεφαλής έχει τον χρόνο να ασχολείται με την εσωτερική ζωή των λογισμικών του κινητήρα;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.