ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βερολίνο:To 67% δεν θέλει τη Μέρκελ για το Νόμπελ Ειρήνης

13:45 - 08 Οκτ 2015 | Ειδήσεις
Βερολίνο:To 67% δεν θέλει τη Μέρκελ για το Νόμπελ Ειρήνης
Περίπου τα δύο τρίτα των Γερμανών, πιστεύουν πως η καγκελάριός τους, Άνγκελα Μέρκελ, δεν αξίζει να τιμηθεί με το βραβείο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Handelsblatt.

Το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι η κατάλληλη υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης που ανακοινώνεται αύριο στο Οσλο, ενώ το 34% έχει αντίθετη άποψη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa.

Μόνο στις τάξεις των οπαδών του συντηρητικού στρατοπέδου η υποψηφιότητα της Μέρκελ εξασφαλίζει μία ισχνή πλειοψηφία θετικών γνωμών, το 54%.

Η Ανγκελα Μέρκελ θεωρείται υποψήφια για τον μεσολαβητικό της ρόλο στην κρίση στην Ουκρανία και διότι άνοιξε τις πόρτες της Γερμανίας τη στιγμή που η Ευρώπη ερχόταν αντιμέτωπη με την προσφυγική κρίση.

Ωστόσο, η στάση αυτή προκάλεσε την πτώση της δημοτικότητάς της στη Γερμανία, τη στιγμή που η χώρα είναι αντιμέτωπη με ένα κύμα 577.000 προσφύγων από τις αρχές του έτους, ενώ περιμένει 800.000 έως 1.000.000 μέχρι το τέλος του 2015.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η εφημερίδα προβάλλει το γεγονός ότι πολλοί γερμανοί πολίτες αντιμετωπίζουν επικριτικά τη στάση της καγκελαρίου απέναντι τους πρόσφυγες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.