ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fed:Η ανησυχία για την Κίνα ανέβαλε την αύξηση των επιτοκίων

21:58 - 08 Οκτ 2015 | Ειδήσεις
Fed:Η ανησυχία για την Κίνα ανέβαλε την αύξηση των επιτοκίων
Η ανησυχία ότι οι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και ειδικά στην Κίνα μπορεί να επιδεινώσουν τις προοπτικές για την αμερικανική οικονομία και τον πληθωρισμό ήταν ο λόγος που οι αξιωματούχοι της Federal Reserve αποφάσισαν τον Σεπτέμβριο να αναβάλλουν την αύξηση των επιτοκίων.

Αυτό φαίνεται από τα πρακτικά της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στις 16-17 Σεπτεμβρίου, στην οποία τα μέλη της Επιτροπής FOMC συμφώνησαν ότι οι εξελίξεις δεν έχουν αλλάξει ουσιαστικά το outlook για την οικονομία από την προηγούμενη συνεδρίαση.

«Σε κάθε περίπτωση, εν μέρει εξαιτίας των κινδύνων για τις προοπτικές της οικονομικής δραστηριότητας και του πληθωρισμού, η Επιτροπή αποφάσισε ότι ήταν συνετό να περιμένει για επιπρόσθετες πληροφορίες», αναφέρεται στα πρακτικά της κρίσιμης συνεδρίασης αυτής, στην οποία θεωρούνταν πιθανό να ανακοινωθεί αύξηση των επιτοκίων.

«Τα μέλη εκτίμησαν ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία μπορεί να ασκήσουν περαιτέρω καθοδική πίεση στον πληθωρισμό μεσοπρόθεσμα», σημειώνεται.

Τα περισσότερα μέλη υποστήριξαν ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει κάτω από τον στόχο του 2%, κυρίως λόγω της περαιτέρω πτώσης στις τιμές του πετρελαίου και την περαιτέρω ενίσχυση του δολαρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.