ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άγκυρα: Τουλάχιστον 98 νεκροι από επίθεση αυτοκτονίας

12:18 - 10 Οκτ 2015 | Ειδήσεις
Άγκυρα: Τουλάχιστον 98 νεκροι από επίθεση αυτοκτονίας
Τουλάχιστον 98 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός από τη διπλή έκρηξη που συγκλόνισε νωρίτερα σήμερα το κέντρο της Αγκυρας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η έκρηξη σημείωθηκε έξω από τον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της τουρκικής πρωτεύουσας, όπου κόσμος είχε συγκεντρωθεί για να πραγματοποιήσει πορεία υπέρ της ειρήνης, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.AppleMark

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδαν πολλούς νεκρούς να κείτονται στο έδαφος.

Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο αυτό θα πραγματοποιούσε πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μάχες που έχουν ξαναρχίσει μεταξύ του τουρκικού στρατού και των κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ στη νοτιοανατολική Τουρκία, ύστερα από εκεχειρία δύο χρόνων.

AppleMark

Αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσαν ότι η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην Άγκυρα ήταν τρομοκρατική επίθεση και εξετάζουν ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους βομβιστής αυτοκτονίας ευθύνεται γι αυτήν.

Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιαλτσίν Ακντογκάν, κυβερνητικούς αξιωματούχους και τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας στις 12.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) μετά την πολύνεκρη επίθεση.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν στις εκρήξεις που συγκλόνισαν σήμερα το κέντρο της Aγκυρας, έξω από τον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της τουρκικής πρωτεύουσας - REUTERS

Οι πρώτες αναφορές διεθνών και τοπικών μέσων ενημέρωσης έκαναν λόγο για δύο εκρήξεις έξω από τον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:10 - 10 Οκτ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.