ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κερέ: Πολύ νωρίς να αποφασίσει η ΕΚΤ επέκταση του QE

14:57 - 12 Οκτ 2015 | Ειδήσεις
Κερέ: Πολύ νωρίς να αποφασίσει η ΕΚΤ επέκταση του QE
Είναι πολύ νωρίς για να αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) την επέκταση ή την παράταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων, σχολίασε σήμερα ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Μιλώντας στο CNBC, ο Κερέ εκτίμησε ότι μια τέτοια απόφαση θα ήταν πρόωρη, αλλά η ΕΚΤ παραμένει έτοιμη να δράσει αν χρειαστεί.

«Εάν χρειαστεί το οτιδήποτε, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι», τόνισε ο Κερέ, ο οποίος παραβρέθηκε στη συνάντηση της Ομάδας των 20 (G20) στη Λίμα του Περού. Συμπλήρωσε όμως πως «είναι πολύ νωρίς για να ληφθεί αυτού του είδους η απόφαση».

Σύμφωνα με τον Κερέ, η οικονομία της Ευρωζώνης ανακάμπτει, αν και με μέτριο ρυθμό, και οι σημαντικότεροι καθοδικοί κίνδυνοι προέρχονται από άλλες περιοχές, κυρίως αναδυόμενες αγορές.

«Αυτό που βλέπουμε είναι μια σταθερή δυναμική ανάκαμψης στην ευρωζώνη», είπε ο Κερέ. «Σίγουρα, κατά την κρίση μας, στην ανάλυσή μας, οι κίνδυνοι προέρχονται απ’ έξω», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε δηλώσεις του την Παρασκευή στην ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ, στη Λίμα του Περού, προανήγγειλε πιθανές αλλαγές στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, λόγω της επιβράδυνσης της ανάπτυξης των αναδυόμενων οικονομιών.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:10 - 12 Οκτ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.