ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Παράταση των ελέγχων στα σύνορά της

09:10 - 13 Οκτ 2015 | Ειδήσεις
Γερμανία: Παράταση των ελέγχων στα σύνορά της
Να παραταθούν οι έλεγχοι στα σύνορά της έως την 1η Νοεμβρίου αποφάσισε η Γερμανία, όπως ενημέρωσε τις Βρυξέλλες ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

Πιο συγκεκριμένα, σε επιστολή που έστειλε ο ντε Μεζιέρ προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον ενημερώνει ότι οι έλεγχοι στα σύνορα της Γερμανίας θα παραταθούν για 20 ημέρες ως την 1η Νοεμβρίου. Το μέτρο αφορά κυρίως τα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, εξαιτίας «της συνεχιζόμενης, ανεξέλεγκτης, μεγάλης εισροής (προσφύγων) από τρίτες χώρες» και προκειμένου να διασφαλιστεί «η ασφάλεια και η τάξη» απαιτείται να παραμείνει σε ισχύ το μέτρο.

Στην Αυστρία καταγράφηκαν από τις 5 Σεπτεμβρίου ως τις 5 Οκτωβρίου 221.148 πρόσφυγες, όμως μόνο το 3,8% εξ αυτών υπέβαλαν αίτηση παροχής ασύλου στη χώρα. Οι υπόλοιποι κατευθύνθηκαν προς τη Γερμανία. Από τη Γερμανία έφυγαν προς τις σκανδιναβικές χώρες περίπου 32.000 πρόσφυγες.

Όπως επισημαίνεται σε εσωτερικό έγγραφο της ομοσπονδιακής αστυνομίας, η θαλάσσια οδός του Αιγαίου εξακολουθεί να παραμένει η βασική είσοδος των προσφύγων στην Ευρώπη, καθώς καθημερινά φτάνουν στα ελληνικά νησιά. 1.000 με 4.800 πρόσφυγες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.