ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ιστορικό υψηλό το ευρώ

10:21 - 20 Δεκ 2006 | Ειδήσεις
Σε νέο ιστορικό υψηλό έναντι του γεν αναρριχάται το ευρώ, ενώ καταγράφει κέρδη και έναντι του δολαρίου, καθώς έντονες είναι οι φήμες ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Jean-Claude Trichet θα προεξοφλήσει με σημερινές του δηλώσεις περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων του χρόνου.

Ο Trichet έχει δηλώσει ότι το κόστος χρήματος παραμένει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του έτους στις 7 Δεκεμβρίου. Ο Πρόεδρος είναι προγραμματισμένο να μιλήσει σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Το ευρώ βρίσκεται στα 156,21 γεν ανά ευρώ ενώ νωρίτερα αναρριχήθηκε στα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 156,40 γεν ανά  ευρώ. Η ισοτιμία με το δολάριο διαμορφώνονταν στα 1,3231, έναντι 1,3196 δολ. ανά ευρώ χθες, όταν η ανακοίνωση της βελτίωσης της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία οδήγησε το ευρωπαϊκό νόμισμα στα υψηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων εβδομάδων. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι σήμερα, το ευρώ έχει τη δυναμική να φθάσει στα 1,33 δολ και στα 157 γεν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.