ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Δεσμεύομαι ότι θα τιμωρηθούν οι ένοχοι (video)

13:15 - 14 Οκτ 2015 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Δεσμεύομαι ότι θα τιμωρηθούν οι ένοχοι (video)
Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Τουρκίας από τον ξαφνικό χαμό δεκάδων συμπατριωτών τους λόγω της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε το Σάββατο στο κέντρο της Άγκυρας.

Στο σημείο όπου έγινε η δολοφονική επίθεση μετέβη σήμερα ο ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να αποτίσει φόρο τιμής στα 97 θύματα.

Στο πλευρό του βρισκόταν ο Φιλανδός ομόλογός του, Σαούλι Νινίστο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη γείτονα.

Κρατώντας ένα κόκκινο γαρίφαλο, ο Τούρκος πρόεδρος δεσμεύτηκε για μία ακόμα φορά ότι θα τιμωρηθούν οι ένοχοι την ώρα που στην πατρίδα του ακούγονται πολλές "φωνές" που επικρίνουν δριμύτατα την κυβέρνηση της Άγκυρας για ελλιπή μέτρα ασφαλείας σε σχέση με την πολύνεκρη επίθεση. 

Χθες ο Σουλτάνος του Βοσπόρου ανακοίνωσε την διεξαγωγή ειδικής έρευνας προκειμένου να διαλευκανθεί το ενδεχόμενο δυσλειτουργιών του κρατικού μηχανισμού έπειτα από τη διπλή βομβιστική επίθεση του Σαββάτου.

Ο  επικεφαλής του τουρκικού κράτους παραδέχθηκε ότι ενδεχομένως υπήρξαν σφάλματα των κυβερνητικών αρχών σε σχέση με την πολύνεκρη επίθεση.

"Υπήρξε χωρίς αμφιβολία κάποιο σφάλμα, μια παράλειψη σε μια ορισμένη χρονική στιγμή. Τι αντίκτυπο είχε; Θα ξεκαθαριστεί μετά την έρευνα",  επισήμανε ο Ερντογάν ενώπιον των δημοσιογράφων, τρεις ημέρες μετά την πλέον πολύνεκρη επίθεση στην ιστορία της Τουρκίας.

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές καταδεικνύουν ότι η διπλή βομβιστική επίθεση στην Αγκυρα έχει ενορχηστρωθεί στην Συρία.

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.