ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεντβέντεφ:Στόχος η καταπολέμηση του ISIS, όχι η υποστήριξη στον Άσαντ

17:01 - 17 Οκτ 2015 | Ειδήσεις
Μεντβέντεφ:Στόχος η καταπολέμηση του ISIS, όχι η υποστήριξη στον Άσαντ
Ο σκόπος των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία δεν είναι η διατήρηση του προέδρου, Μπασάρ Αλ Άσαντ, στην εξουσία, αλλά να νικηθούν οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya, ο κ. Μεντβέντεφ σχολίασε ότι δεν έχει σημασία ποιος θα είναι στην εξουσία. «Δεν θέλουμε το ISIS να κυβερνήσει τη Συρία, έτσι δεν είναι; Θα πρέπει να είναι μια πολιτισμένη και νόμιμη κυβέρνηση. Αυτό είναι που πρέπει να συζητήσουμε», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς κατά πόσον η Συρία θα πρέπει απαραίτητα να συνεχίσει να κυβερνάται από τον κ. Άσαντ, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας είπε: «Όχι, αναμφίβολα όχι. Επαφίεται στον συριακό λαό να αποφασίσει ποιος θα είναι ο επικεφαλής στη Συρία. Προς το παρόν, λειτουργούμε στη βάση ότι ο κ. Άσαντ είναι ο νόμιμος πρόεδρος».

Ο κ. Μεντβέντεφ επέκρινε, εξάλλου, την απόφαση των ΗΠΑ να αρνηθούν να στείλουν αντιπροσωπεία στη Μόσχα προκειμένου να συζητήσει τη συριακή διένεξη και στη συνέχεια να δεχθούν ρωσική αντιπροσωπεία - με τον ίδιον επικεφαλής - στην Ουάσινγκτον.

«Πιστεύω πως είναι μια ανόητη στάση», είπε ο κ. Μεντβέντεφ. «Με τις αποφάσεις αυτές και την άρνησή τους να διεξαγάγουν διαπραγματεύσεις, οι Αμερικανοί έδειξαν ακριβώς την αδυναμία τους».

Ο Ρώσος πρωθυπουργός δήλωσε τέλος ότι η αεροπορική εκστρατεία του συνασπισμού του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ στη Συρία δεν είχε πρακτικά καμία επίδραση στο Ι.Κ. και ότι «μόνο η ρωσική επέμβαση άλλαξε το μοίρασμα των χαρτιών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.