ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σλοβενία: Ο στρατός θα βοηθήσει στη διαχείριση του μεταναστευτικού ρεύματος

21:50 - 17 Οκτ 2015 | Ειδήσεις
Σλοβενία: Ο στρατός θα βοηθήσει στη διαχείριση του μεταναστευτικού ρεύματος
Στα σύνορα Σλοβενίας-Κροατίας συγκεντρώνονται από το πρωί πρόσφυγες και μετανάστες, έπειτα από το κλείσιμο των συνόρων της Ουγγαρίας με το Ζάγκρεμπ, προκειμένου να φτάσουν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Ο σλοβενικός στρατός θα συνδράμει την αστυνομία στη διαχείριση του μεταναστευτικού κύματος, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Μίρο Τσέραρ.

Πιο συγκεκριμένα, ήδη στο διασυνοριακό πέρασμα έχουν φθάσει 600 άτομα, ενώ το απόγευμα, αναμένονται ακόμη 1.800, τα οποία στοχεύουν να περάσουν δια μέσου της Σλοβενίας, στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

«Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να συμπεριλάβει τον στρατό στη συνδρομή της αστυνομίας», δήλωσε ο κ. Τσέραρ σε συνέντευξη Τύπου, έπειτα από σύνοδο του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Σλοβενίας.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της σλοβενικής αστυνομίας δήλωσε ότι «οι μετανάστες βρίσκονται στη διαδικασία καταγραφής».

Να σημειωθεί ότι η Σλοβενία ανέστειλε τη σιδηροδρομική σύνδεση με την Κροατία, προκειμένου να περιορίσει την εισροή μεταναστών.

Ωστόσο, τόσο η κυβέρνηση της Λιουμπλιάνας όσο και του Ζάγκρεμπ προειδοποίησαν ότι είναι αδύνατο να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές, όσο Αυστρία και Γερμανία «κρατούν» τις πόρτες τους ανοιχτές.

Οι δύο χώρες εξετάζουν κοινό σχέδιο ελέγχου των μεταναστών, ώστε η καταγραφή των ατόμων να πραγματοποιείται σε μόλις δύο διασυνοριακά περάσματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:27 - 17 Οκτ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.