ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters: «Καταρρέει» η δημοτικότητα Ολάντ και Βαλς

12:36 - 19 Οκτ 2015 | Ειδήσεις
Reuters: «Καταρρέει» η δημοτικότητα Ολάντ και Βαλς
Πρωτόγνωρη πτώση στα ποσοστά της δημοτικότητάς του, εντός των συνόρων, γνωρίζει ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Ολάντ.

Βάσει στοιχείων που έδωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Κοινής Γνώμης (Institut français d'opinion publique - Ifop) την Κυριακή, ο Φρανσουά Ολάντ είδε τη δημοτικότητά του να πέφτει στα χαμηλότερα επίπεδά της φέτος.

Οι ερωτηθέντες που δηλώνουν ευχαριστημένοι από το Γάλλο πρόεδρο έπεσαν στο 20%, έναντι 23% το Σεπτέμβριο, σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Le Journal du Dimanche. Μάλιστα το ποσοστό του είχε αγγίξει το 29% τον Ιανουάριο, όταν η κοινή γνώμη επαίνεσε τον Ολάντ για τη στάση του στις επιθέσεις ισλαμιστών μαχητών στο Παρίσι.

Ο Μανουέλ Βαλς έλαβε θετική ψήφο από το 36% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 39% το Σεπτέμβριο και στο 53% στις αρχές του έτους.

Όπως τονίζει το πρακτορείο, εσωτερικές διαμάχες, διασπάσεις, αλλά και η δημοτικότητα του Ολάντ έχουν πλήξει τις προοπτικές του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) για τις περιφερειακές εκλογές του Δεκεμβρίου και στις προεδρικές το 2017. Το PS έχει χάσει κάθε σημαντική εκλογική αναμέτρηση, στην περιφέρεια ή στην Ευρώπη, από το 2012 οπότε ανέβηκε στην εξουσία ο Φρανσουά Ολάντ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.