ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία Ισραήλ-Ιορδανίας για μέτρα στην Πλατεία των Τζαμιών

15:18 - 25 Οκτ 2015 | Ειδήσεις
Συμφωνία Ισραήλ-Ιορδανίας για μέτρα στην Πλατεία των Τζαμιών
Οι Εβραίοι ονομάζουν Όρος του Ναού την πλατεία αυτή, η οποία αποτελεί ιερό τόπο για τον Ιουδαϊσμό και για το Ισλάμ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας στην Πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ είναι "προς το συμφέρον" της χώρας του.

 

"Είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ να τοποθετηθούν κάμερες παρακολούθησης σε όλο το 'Ορος του Ναού. Πρώτον, για να απορριφθεί ο ισχυρισμός σύμφωνα με τον οποίο το Ισραήλ παραβιάζει τους κανόνες του διέπουν τον τόπο αυτό. Δεύτερον, για να φανεί από που προέρχονται πράγματι οι προκλήσεις και για να τις αποτρέψει", δήλωσε ο Νετανιάχου.

 

Οι Εβραίοι ονομάζουν Όρος του Ναού την πλατεία αυτή, η οποία αποτελεί ιερό τόπο για τον Ιουδαϊσμό και για το Ισλάμ.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε ότι ο Νετανιάχου δέχτηκε την ιορδανική πρόταση για τοποθέτηση καμερών ασφαλείας στην πλατεία οι οποίες θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση.


Νωρίτερα σήμερα, ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών Νάσερ Γιούντεχ δήλωσε ότι η χώρα του "δέχτηκε θετικά" τις δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ισραήλ ο οποίος υποσχέθηκε να διατηρήσει το στάτους κβο στην Πλατεία των Τζαμιών, με το Αμάν να διακρίνει σε αυτό "ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση".

 

"Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ισραήλ χθες βράδυ και η δέσμευσή του να διατηρήσει το στάτους κβο που διέπει την πλατεία είναι θετικές και συνιστούν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση", δήλωσε ο Νάσερ Γιούντεχ, τον οποίο επικαλείται το ιορδανικό πρακτορείο ειδήσεων Petra. "H διατήρηση των κανόνων που διέπουν την Πλατεία των Τζαμιών είναι απόλυτη προτεραιότητα για την Ιορδανία", πρόσθεσε ο υπουργός και υπογράμμισε τη στήριξη της χώρας του στις "προσπάθειες για να επανέλθει η ηρεμία και να τερματιστεί η βία" μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.