ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιδείνωση της μεταναστευτικής κρίσης «βλέπει» ο Ντόναλτ Τούσκ

12:46 - 27 Οκτ 2015 | Ειδήσεις
Επιδείνωση της μεταναστευτικής κρίσης «βλέπει» ο Ντόναλτ Τούσκ
Χαρακτηρίζοντας την μεταναστευτική κριση, μία από τις μεγαλύτερες προκλησεις που έχει αντιμετωπίσει η ΕΕ την τελευταία δεκαετία, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τούσκ, εξέφρασε, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, τον φόβο του ότι «υπάρχει κίνδυνος να έχουμε τεκτονικές αλλαγές στην ΕΕ, που δεν θα είναι θετικές».

Η κατάσταση, δυστυχώς, θα επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες και υπάρχουν φόβοι για διατάραξη της ενότητας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ήδη «έχουμε νέο κύμα εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων από το Χαλέπι και άλλα μέρη της Συρίας, που κατευθύντονται προς την Ευρώπη».

Ο Ντόναλτ Τούσκ δεν έδειξε καθόλου αισιόδοξος για το ότι, η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, μπορεί να συμβάλλει στην προάσπιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και στον έλεγχο της ροής των προσφύγων προς την Ευρώπη.

Δεν μπορούμε, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για την Ευρώπη, να βασισθούμε σε μία Τρίτη χώρα, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τέλος, αποκάλυψε ότι στα σχέδια των ευρωπαίων ηγετών είναι η περαιτέρω ενίσχυση της Φρόντεξ, οι δυνάμεις της οποίας θα αναλάβουν και τον επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών.

Νίκος Ρούσσης

Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.